De La Hoya szerint jövőre jön a Canelo – GGG 3

Saul "Canelo" Alvarez - Gennady Golovkin.
Fotó: Saul “Canelo” Alvarez – Gennady Golovkin – PuzzlePix Fotóügynökség

Saul „Canelo” Alvarez (52-1-2; 35 KO) és Gennady Golovkin (39-1-1; 35 KO) közös története 2017-ben kezdődött, amikor először szembe néztek egymással szeptember 16-án. Bár Golovkin már évekkel korábban meg akart küzdeni Canelo-val, a mexikói és menedzsmentje taktikusan húzta az időt. Majd amikor végre sor került az első csatájukra döntetlennel végződött, amit a mai napig sokan vitatnak. Ugyanakkor ez a meccs, de főleg a visszavágó merőben megváltoztatta a karrierjüket. A két meccstől függetlenül is már sztárok voltak mindketten, lenyűgöző eredményekkel, de a két meccs között eltelt időben is sok minden történt. Eredetileg 2018. májusában lett volna a visszavágó, de Canelo doppingbotránya miatt ez meghiúsult, majd Golovkin addig várt a mexikóira, hogy emiatt elveszítette IBF világbajnoki övét. Tehát már ekkor deficites volt Golovkin számára a Canelo-val való csatározás.

Majd jött a 2018. szeptember 15-i visszavágó, egy évvel az első meccsük után. Ekkor már olyan feszült volt a viszony a két bunyós között, hogy nem is közösen promótálták a meccset és kerülték egymást, amennyire csak tudták. A visszavágót Canelo nyerte, szoros pontozással (114-114, 115-113, 115-113), többségi döntéssel. Ezt a végeredményt szintúgy sokan vitatják, természetesen főleg GGG rajongói, ugyanakkor tényleg nem volt átütő fölénye Canelo-nak. Így rögtön adódott a kérdés, hogy lesz-e harmadik meccs? Ezzel a vereséggel Golovkin nem csak a veretlenségét veszítette el, de a még meglévő világbajnoki öveit is (WBC/WBA Super/IBO).

A visszavágó után három hónappal Canelo már nagyközépsúlyban szerzett világbajnoki címet, majd idén májusban Daniel Jacobs legyőzésével megszerezte az IBF középsúlyú világbajnoki övét is. Golovkin pedig hosszú időre eltűnt, edzőt váltott és Canelo-hoz hasonlóan leszerződött a DAZN-hoz. GGG azonban továbbra sem tett le arról, hogy harmadjára is megküzdjön a mexikóival, valószínűleg ezért is csatlakozott a DAZN-hoz. Canelo viszont a háta közepére sem kívánt egy újabb meccset a kazah bunyóssal.

Most viszont úgy tűnik nincs menekvés, valószínűleg ebben a DAZN-nak is nagy szerepe van, akiknek nem titkolt célja volt, hogy összehozzák a harmadik meccset a két sztár között, többek között ezért is csábították magukhoz GGG-t. Most Oscar De La Hoya, Canelo promótere nyilatkozta és a DAZN is rögtön beszámolt róla, hogy jövőre jöhet a Canelo – GGG 3. Természetesen De La Hoya nem említi, hogy mekkora szerepe van ebben a DAZN-nak, szerinte a rajongók nyomására kerül sor az újabb meccsre.

„Golovkin lesz az egyik ellenfele Canelo-nak jövőre. Neki kell lennie. Nyilvánvalóan az emberek látni akarják ezt a meccset. A világ látni akarja, Golovkin pedig megérdemli.”

Így akár a 2020-as Cinco de Mayo hétvégén sor is kerülhet a meccsre, de addig is mindkét bunyósra komoly megmérettetés vár. Golovkin október 5-én lép szorítóba a megüresedett (Canelo-tól elvett) IBF középsúlyú világbajnoki övért. Canelo pedig november 2-án félnehézsúlyban is kipróbálja magát, Sergey Kovalev ellen fog küzdeni a WBO világbajnoki címért.

Komment