Újabb felvonás a Golovkin – Canelo – mexikói marha ügyben

Újabb fordulat állt be Canelo doppingügye kapcsán. A Nevadai Állami Atlétikai Szövetség (NSAC) ideiglenesen eltiltotta a mexikói ökölvívót. Április 10-re írtak ki egy meghallgatást, ahol döntenek Canelo sorsáról, ekkor dőlhet el, hogy lesz-e GGG – Canelo meccs május 5-én.

Mint már korábban beszámoltunk róla, Saul „Canelo” Alvarez februárban két alkalommal is pozitív tesztet produkált. A szervezetében Clenbuterol nyomait mutattak ki, amit Canelo és menedzsmentje a mexikói marhahússal magyaráztak. Március elején, amikor nyilvánosságra hozták az eredményeket természetesen Golovkin is megszólalt az ügyben. Ekkor még a tőle megszokott higgadtsággal nyilatkozott, hogy reméli sikerül tisztázni a helyzetet, de az elmúlt héten szinte támadásba lendült. Egyre indulatosabb nyilatkozatokat tett, nemrég már nemcsak Canelo-t, de menedzserét Oscar De La Hoya-t is csalással vádolta. Golovkin szerint, már az első meccsük előtt is doppingolt Canelo. Szerinte még a tűnyomok is látszódnak a mexikói testén. A kazah bunyós úgy véli, hogy a „mexikói marhahús magyarázat” csak egy gyenge kifogás, és jól szervezett csalás folyik a háttérben. Golovkin megvádolta a tv kommentátorokat, a bokszbírákat és a NSAC képviselőit is, hogy együttesen védik Canelo-t. Azt nem tudni, hogy Golovkin heves reakciójának van-e bármi köze Canelo ideiglenes felfüggesztéséhez, de az biztos, hogy a nagy sajtó visszhang egyre nagyobb nyomást helyezett az Atlétikai Szövetségre.

A dolgok jelen állása szerint Canelo márciusban mindegyik tesztjét sikeresen vette, és a februári pozitív eredmények óta már az USA-ban készül. Az biztos, hogy az április 10-i meghallgatáson dől el, hogy lesz-e május 5-én meccs, de addig is folytatják a felkészülést. Ha a mexikói ökölvívó nem tudja tisztázni magát, akkor 6 hónaptól akár 2 évig terjedő felfüggesztésre is számíthat, ugyanakkor kicsi az esély, hogy elhalasszák a meccset, túl sok pénz forog kockán. A visszavágóra már most nagyobb az érdeklődés, mint az első meccsükre és természetesen a televíziós közvetítési jogok is már rég le lettek kötve. Amennyiben Canelo a további teszteket sikeresen veszi, elég valószínű, hogy megúszhatja némi pénzbüntetéssel. Segítségére lehet, egy 2016-os precedens értékű eset is, amikor Francisco Vargas hasonló vétséget úszott meg. Golovkin edzője, Abel Sanchez közben pedig már a „B-terv-ről” is beszélt, ha elmarad a Canelo elleni meccs, akkor jöhet Billy Joe Saunders.

Komment