Mike Tyson azt tervezi, hogy jótékony célból újra kesztyűt húz

Fotó: Mike Tyson – PuzzlePix Fotóügynökség

Minden idők legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka és nehézsúlyú vitathatatlan bajnoka Mike Tyson 53 évesen újra azt tervezi, hogy szorítóba lépjen. Mostanában egyre több egykori legendás bunyós húz kesztyűt jótékony célból és úgy tűnik „Iron” Mike is kedvet kapott hozzá. Elmondása szerint három-négy menetes bemutató mérkőzésekre gondolt, hogy a befolyó pénzből hajléktalanokat és drogproblémákkal küzdőket támogasson. A cél érdekében pedig már az edzést is megkezdte.

„Az edzőterembe akarok menni és formába hozni magam, hogy három-négy menetes bemutató mérkőzéseken bokszolhassak jótékonysági és egyéb hasonló célokból. Néhány jótékonysági bemutató pénzt hozhat és segíthet hajléktalanoknak és olyan drogproblémákkal küzdő anyaszomorítóknak, mint én. … Két órát kardiózom, egy órát biciklizem és futok a futópadon, majd kis súlyokkal 250-300 ismétlés. Aztán boksszal kezdem a napom. Bemegyek és 25-30 percig kesztyűzöm, kezdek egyre jobb kondiba kerülni. Elkezdtem összerakni a kombinációkat. Fájdalmaim vannak, úgy érzem, mintha három srác rúgta volna a sz*rt is ki belőlem.” – mondta Tyson.

Tyson utolsó hivatalos meccse 15 évvel ezelőtt volt. 2005-ben a Kevin McBride elleni veresége volt az utolsó profi meccse, majd 2006-ban volt még egy bemutató meccs. Azóta kipróbálta már magát színészként, könyvet írt, előadásokat tartott és mostanában hivatalos marihuána termesztőként foglalatoskodik. Időnként azért felkerül egy-egy videó a közösségi oldalakra, ahol épp a kutyájával árnyék bokszol vagy a rajongóknak, fiatalabb sporttársaknak mutat egy-két trükköt.

Tyson nem holnapra tervezi a visszatérést, tudja, hogy idő kell hozzá, hogy formába hozza magát, de egyelőre elszántnak tűnik. Híres volt arról, hogy megszállottan képes volt edzeni fénykorában, ha ebből a megszállottságból maradt még benne, akkor véghez is viszi a tervét. Ellenfél jelöltet pedig nyilván nem kell keresnie, mert sokan még fizetni is hajlandóak lennének azért, hogy kapjanak egy-két pofont még a „nyugdíjas” Tyson-tól is.

Komment