Canelo lemondott a WBA nagyközépsúlyú világbajnoki övéről

Fotó: Saul “Canelo” Alvarez – PuzzlePix Fotóügynökség

Úgy tűnik Saul „Canelo” Alvarez (51-1-2; 35 KO) tényleg csak egy rövid kirándulást tett nagyközépsúlyban. Ami egy igazán sikeres kiruccanás volt, egy mérkőzés, egy győzelem, egy világbajnoki cím. Sokakat meglepett, amikor tavaly ősszel a Golovkin elleni győzelem után bejelentették, hogy Canelo nagyközépsúlyban fogja vívni a következő meccsét a WBA (rendes) világbajnok Rocky Fielding ellen. Az, hogy Canelo könnyedén megverte Fielding-et az már nem volt akkora meglepetés, a többség erre számított. A mexikói világbajnok már a meccs előtt is elmondta, hogy szeretne azon mexikói világbajnokok sorába csatlakozni, akik három súlycsoportban is világbajnoki címet tudtak szerezni. Ez sikerült is neki, így most le is mondott az övről.

Logikus volt Canelo döntése, hisz Fielding ugyan nem okozott gondot számára, hisz három menet alatt négyszer is számolni kellett rá. Viszont a WBA (Super) bajnoka Callum Smith (25-0; 18 KO) például már nagyobb falat lenne Canelo-nak és a WBA (rendes) félnehézsúlyú világbajnoka Dmitry Bivol (15-0; 11 KO) is bejelentkezett, hogy szívesen lemenne nagyközépsúlyba egy Canelo elleni meccs kedvéért. Fielding ellen megszerezte a világbajnoki címet és ezzel el is érte a célját.

Így most már teljes mértékben a középsúlyra tud koncentrálni Canelo. Lesz is dolga bőven, hisz május 4-én címegyesítésre készül az IBF középsúlyú világbajnok, Daniel Jacobs (35-2; 29 KO) ellen. Valamint tervben van egy Golovkin elleni harmadik meccs is és valószínűleg a középsúlyú WBO övért is szívesen küzdene, ha a már meglévő WBC/WBA Super öve mellé begyűjtötte az IBF övet. Így akár a középsúly vitathatatlan bajnoka is lehet.

Komment