Mike Tyson elmondta, hogyan verné meg Tyson Fury-t

Fotó: Mike Tyson – PuzzlePix Fotóügynökség

A legendás Mike Tyson elmagyarázta a The Ring Magazine-nak, hogy mi a titka Tyson Fury legyőzésének, ő mit csinálna egy „fantázia harcban” ellene. Tyson szerint, ha egy olyan méretű bunyóssal kerülsz szembe, mint Fury, akkor a legjobb taktika, ha folyamatosan támadod. A győzelem kulcsa a folyamatos agresszió az első gongszótól.

„Egy Tyson Fury méretű fickó ellen agresszívnak kell lenni, mozgatni a fejed és elérhetetlennek lenni, mert ha megállsz egy ilyen méretű ember ellen, akkor könnyű célpont leszel. Támadnod kell, használni a szögeket és távol maradni az ütőtávjától. Közel kell lenned, nem lehetsz olyan távolságban, ami lehetővé teszi a nagyobb bunyósnak, hogy elkapjon. … Sokan nem értik, hogy nem a méret és a stílus a legfontosabb a ringben, a harcos morálja vezet a győzelemhez. Az elhatározás, az akarat, a nyerési vágy az, ami bajnokká teszi. A legjobb időszakomban azt gondoltam, hogy én vagyok a legnagyobb harcos Akhilleusz óta, a Háború Művészete révén, Isten kezdete óta, az idők kezdete óta – legyőzhetetlen vagyok. És, ha vannak olyan harcosok, akik nem így gondolkodnak, akkor baj van velük.” – mondta Tyson.


Fury-t is megkérdezték, hogy ő mit gondol le tudná-e győzni Mike Tyson-t, ha összecsaptak volna egymással fénykorukban.

„Nem szeretem az ilyen virtuális harcokban összehasonlítani magam a boksz legendáival, mert tiszteletlenségnek tartom. A válaszom, hogy megvernék minden embert, akit ember szült, de nem mondanám ezt a múlt hőseiről. De mélyen belegondolva nem hiszem, hogy bármelyik múltbéli harcos legyőzne engem. Azt gondolom, hogy én vagyok a valaha élt legnagyobb harcos, bármelyik generációból.”  – mondta Fury.

Komment