Oscar De La Hoya: „Ha 28-29 éves lettem volna, szétrúgtam volna Mayweather se**ét!”

Fotó: Oscar De La Hoya – Floyd Mayweather Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

A korábbi olimpiai bajnok és hat súlycsoportban világbajnoki címig jutó, ma már promóterként tevékenykedő Oscar De La Hoya (39-6; 30 KO) ismét előhozakodott a 2007-es Floyd Mayweather Jr. (50-0; 27 KO) elleni meccsel. Úgy tűnik Golden Boy-nak máig fájó pont, hogy akkor pontozással kikapott Mayweather-től és az is, hogy nem került sor egy visszavágóra, bár ezt De La Hoya még 2015-ben is felvetette (De La Hoya akkor már 42 éves volt és már 7 éve inaktív volt).

Amikor 2007-ben összecsaptak De La Hoya már 34 éves volt és ezt tartja a veresége okának (Mayweather akkor 30 éves volt). Szerinte, ha pár évvel korábban találkoztak volna, a fénykorában akkor szétrúgta volna Mayweather se**ét.  A meccsüket megosztott pontozással Mayweather nyerte, két bíró őt látta jobbnak (116-112; 115-113), egy pedig De La Hoya-t (113-115). De La Hoya el is veszítette a WBC nagyváltósúlyú világbajnoki övét, Mayweather pedig ötödik súlycsoportjában lett világbajnok.

A két sztár bunyójára nagyon sokan voltak kíváncsiak, több, mint 2 millióan nézték meg fizetős csatornán a meccset. A 2015-ös Mayweather – Pacquiao meccsig tartotta a nézettségi rekordot. Természetesen óriási összeget kaszáltak mindketten, De La Hoya nagyjából 45 millió dollárt, Mayweather pedig 20 millió körül. Már a meccs után szó volt a visszavágóról, de Mayweather akkor váratlanul bejelentette a visszavonulását, ami 2009 őszéig tartott. Közben azonban De La Hoya is visszavonult és így végül sosem került sor a második meccsükre.

Komment