Canelo egyhangú pontozással legyőzte Jacobs-ot

Saul "Canelo" Alvarez - Daniel Jacobs
Fotó: Saul “Canelo” Alvarez – Daniel Jacobs – PuzzlePix Fotóügynökség

Magyar idő szerint ma reggel lépett szorítóba a WBC/WBA (Super) középsúlyú világbajnok Saul „Canelo” Alvarez (52-1-2; 35 KO) és az IBF világbajnok Daniel Jacobs (35-3; 29 KO) egy címegyesítő mérkőzésen. A meccs helyszíne a Las Vegas-i T-Mobile Arena volt. A meccset egyhangú pontozással (115-113, 116-112, 115-113) Canelo nyerte és ezzel egyesítette három nagy szervezet világbajnoki övét, már csak a WBO világbajnoki címe hiányzik neki ahhoz, hogy súlycsoportja vitathatatlan bajnoka legyen.

Jacobs hiába ígért kiütést, nem sikerült neki. Canelo elhajlásokkal nagyszerűen kivédekezte Jacobs támadásait. Hiába indított a statisztika szerint több ütést az amerikai nem volt olyan pontos, mint Canelo, aki nemcsak jól védekezett, de több találatot is vitt be. Canelo okosan, klasszis módjára oldotta meg a feladatot, nem vitte el a hév, mint a mérlegelésen.

A meccs után a riporter kérdésére elmondta a mexikói világbajnok, hogy ő már nem foglalkozik Golovkin-nal, végzett vele, így kicsi az esély rá, hogy sor kerüljön a Canelo-GGG3-ra. Számára a WBO öv a cél, vitathatatlan bajnok akar lenni.

Komment