Canelo és Golovkin elkerülik egymást, amennyire csak tudják

Fotó: Saul “Canelo” Alvarez – Gennady Golovkin – Europress Fotóügynökség

A tegnapi nap folyamán zajlott Los Angelesben a Canelo – Golovkin visszavágó meccsel kapcsolatos nyilvános edzés Los Angelesben, amin természetesen mindkét főszereplő részt vett, de gondosan ügyeltek, arra, hogy elkerüljék egymást. Mint ismeretes az elmaradt májusi visszavágó miatt harapódzott el közöttük a viszony. Canelo (49-1-2; 34 KO) igencsak a szívére vette, hogy Golovkin (38-0-1; 34 KO) és főleg a kazah edzője, Abel Sanchez folyamatosan az orra alá dörgölték a doppingvádakat.

Canelo idén februárban bukott meg két egymást követő doppingellenőrzésen is, Clenbuterolt találtak a szervezetében. Canelo azóta is tagadja, hogy szándékosan használt volna tiltott szereket. Emiatt hat hónapos eltiltást kapott és végül szeptember 15-én tartják meg a tavalyi meccsük visszavágóját, majdnem napra pontosan a döntetlenül végződött első meccsük után egy évvel. A doppingbotrányt követően állandó támadások célpontja lett Canelo, Golovkin mellett korábbi ellenfelei, jelenlegi riválisai és számos boksz körökben ismert személy támadta a mexikóit. Golovkin odáig is elment, hogy felvetette, hogy már az első meccsük alatt is doppingolhatott Canelo. A folyamatos üzengetéseknek az lett a vége, hogy nagyon elmérgesedett a viszony a két középsúlyú bunyós között és személyes bosszúnak fogják fel a szeptemberi visszavágót. Azóta nem is jelentek meg közösen semmilyen promóciós eseményen, holott az első meccsük kapcsán és a májusi visszavágó promótálása során közös sajtótájékoztatókat tartottak. Golovkin csapata szerint ez kizárólag Canelo és csapata hibája, a kazah nyitott a közös promócióra, de Canelo teljesen elzárkózik tőle. A nyilvános edzésen természetesen mindketten részt vettek, de amennyire csak lehetett tartották a távolságot, még közös, ilyenkor szokásos face-to-face képet sem készítettek.

Az időnként már sportemberekhez méltatlan verbális csatározás természetesen marketing szempontból nagyon jót tesz a meccsnek, nem mintha amúgy nem lenne óriási érdeklődés iránta. A felpaprikázott hangulatban lévő bunyósok pedig biztos, hogy a végsőkig fognak küzdeni a győzelemért, ami pedig a rajongók számára jelenthet jót, szinte biztosra ki lehet jelenteni, hogy a visszavágó nem fog döntetlenre végződni. A meccs győztese pedig a WBC és a WBA (Super) középsúlyú világbajnokaként távozhat majd a ringből.

Komment