Ruiz a Joshua visszavágó után Wilder-t akarja

Fotó: Andy Ruiz Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Arról már mi is többször írtunk, hogy nagy meglepetésre Andy Ruiz Jr. (33-1; 22 KO) legyőzte Anthony Joshua-t (22-1; 21 KO) a hétvégén és elvette világbajnoki öveit (IBO/IBF/WBO/WBA Super). (A meccset ITT tudjátok megnézni.) Ráadásul TKO-s győzelmet aratott, úgyhogy négyszer is padlóra küldte az eddigi veretlen bajnokot. Az már szinte biztos, hogy az idei évben sor kerül a visszavágóra, így most az elsődleges feladat a mexikói világbajnok számára, hogy megvédje frissen szerzett öveit Joshua ellen. A visszavágó időpontja és helyszíne még nincs bejelentve, de valószínűleg november-december körül lesz és, ha sikerül Eddie Hearn-nek elérnie, akkor az Egyesült Királyságban.

Ruiz egyelőre élvezi a hirtelen jött népszerűséget és fürdőzik a sikerben, amit teljes joggal megérdemel, hisz nagyon jól bunyózott Joshua ellen. De azért már a jövőn is gondolkodik, idén ugye a visszavágó a terv, jövőre viszont már szívesen egyesítene címet a WBC világbajnok Deontay Wilder-rel. Természetesen minden attól függ, hogy alakul a Joshua elleni visszavágó. Illetve, hogy Wilder-nek mi a terve, na meg persze a nagy szervezetek szankcionálása, hogy melyik szervezet rendel el kötelező címvédést az aktuális világbajnoknak. Ahogy láthattuk a Joshua-Wilder mizériánál is, sajnos sokkal több tényezőn (főleg az anyagiakon) múlik egy-egy nagy meccs, mint ahogy gondolnánk, nem olyan egyszerű tető alá hozni, ha nem egyeznek az elképzelések.

Wilder nemrég azt nyilatkozta, hogy 2020 tavaszán jöhet a Fury visszavágó és erről már a szerződést is aláírták, így a jövő év első felében elfoglalt lesz, de lehet, hogy az év második felében sor kerülhetne a címegyesítő meccsre.  

Komment