Whyte: „Láttam, ahogy Klitschko merevre ütötte Wilder-t!”

Deontay Wilder WBC nehézsúlyú villágbajnok
Fotó: Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

Dillian Whyte-nak kedve támadt egy kicsit nosztalgiázni és azok után, hogy a napokban Wilder egy pudlihoz hasonlította, aki sokat szeret ugatni, de harapni nem tud, úgy döntött felemleget egy régi történetet. Dátumot nem mondott Whyte, de elmondása szerint Wladimir Klitschko világbajnok volt akkor. 2012-ben volt Wilder az ukrán edzőtáborában, valószínűleg akkor történt az eset, tehát nagyjából 8 éve.

Whyte elmesélte, hogy ő is és Deontay Wilder is ott volt Klitschko edzőtáborában sparring partnerként és azt állítja, hogy látta, ahogy padlóra küldte Wilder-t az ukrán. Sőt Whyte szerint ez nem csak egy „sima” leütés volt, hanem Klitschko eszméletlenre ütötte Wilder-t, nem volt magánál. Addig „keménykedett” az amerikai, amíg egy óriási balhoroggal leterítette Klitschko. Whyte szerint ezért nem küzdött soha éles meccsen Wilder Klistchko-val, mert tudta, hogy kikapna tőle. Bezzeg őt nem ütötte ki az ukrán, sőt olyan keményen kesztyűzött vele, hogy inkább haza is küldték a táborból.

Nem kizárt, hogy történt ilyen, mert Klitschko sparring partnerei közül nem egy került padlóra, de azért nyilván a keserűség is beszél Whyte-ból, mert hiába ő Wilder kötelező kihívója mégsem lehet tudni, hogy valaha kap-e esélyt a címmeccsre. Wilder azt üzente Whyte-nak, hogy egyelőre nem foglalkozik vele, de vigyázzon mit kíván, mert ő nagyon szereti a kötelező címvédéseket. Számára a kötelező kihívók olyanok, mint a fülébe zümmögő legyek, akiktől megszabadul, amikor eljön az ideje. Egyszer pedig eljön az ideje, csak addig ne kapjon ki Whyte, de azért megjegyezte azt is, hogy ilyen biztonsági meccseken nem is fog kikapni. Ne legyen gyáva és vállaljon kockázatot, kemény ellenfeleket válasszon, mint ő, ha így tett volna eddig is, már rég kapott volna lehetőséget ellene.

Komment