2003. június 7. Arturo Gatti – Micky Ward III

Fotó: Arturo Gatti – Micky Ward – PuzzlePix Fotóügynökség

2003-ban ezen a napon zajlott a legendás Gatti – Ward trilógia utolsó mérkőzése, ami nem volt kevésbé izgalmas, mint a híres első meccsük. Korábban már írtunk a 2002. májusi első meccsükről, ami abban az évben az év mérkőzése volt a The Ring Magazine szerint és sokan az Évszázad mérkőzésének is tartották. Azt a meccset nagy meglepetésre Micky Ward nyerte pontozással, majd a visszavágót Gatti nyerte pontozással, így 1-1 volt az állás. Tehát nem volt kérdés, hogy lesz egy mindent eldöntő harmadik meccs is, erre 2003. június 7-én került sor.

Az első két meccs olyannyira izgalmas volt (főleg az első), hogy óriási érdeklődés övezte a trilógiát befejező meccset. Annak ellenére, hogy semmilyen cím nem volt a meccs tétje. Itt két fantasztikus bunyós heroikus küzdelméről volt szó, szó szerint. Ennek a meccsnek is pontozás lett a vége, és ezt is Gatti nyerte akárcsak a másodikat. Azt, hogy mennyire izgalmas és kemény csata volt jól mutatja, hogy Gatti annak ellenére tudott pontozással győzni, hogy a hatodik menetben leütötte Ward. Ráadásul a negyedik menetben eltört Gatti keze és így bunyózta végig a hátralévő hat menetet.

Akárcsak az első meccsük 2002-ben, a harmadik meccsük is az év meccse volt a The Ring Magazine szerint. Ward a trilógiát lezáró meccs után vissza is vonult, ekkor már 38 éves volt.

Komment