Ortiz-nak mindegy, hogy Wilder vagy Joshua, de világbajnoki címért akar bunyózni

Fotó: Luis Ortiz – PuzzlePix Fotóügynökség

Most, hogy meghiúsult a Deontay Wilder – Tyson Fury visszavágó új ellenfél után kell néznie Wilder-nek. Jelen pillanatban a WBC-nél kötelező kihívói pozícióban lévő Dominic Breazeale a legesélyesebb, de a kubai Luis Ortiz (30-1; 26 KO) is bejelentkezett egy visszavágóra. Ortiz és Wilder (40-0-1; 39 KO) nagyjából egy évvel ezelőtt mérkőztek meg és Ortiz TKO-val veszített a 10. menetben, de azért sikerült megszorongatnia Wilder-t. A kubai bunyós azóta szeretne egy visszavágót, reméli, hogy végre megkapja. Wilder ragaszkodik hozzá, hogy május 18-án akar legközelebb bunyózni, ez a dátum talán korai lenne Ortiz-nak, mert a hétvégén is szorítóba lép, de még az idén szeretne revánsot venni a WBC világbajnok Deontay Wilder-en. Az első meccsük is nagyon népszerű volt a bokszrajongók körében és Ortiz még közel 40 évesen is tud meglepetést okozni, valószínűleg a visszavágóra is lenne érdeklődés.

Ortiz azért a nehézsúlyú IBO/IBF/WBO/WBA Super világbajnok Anthony Joshua-nál (22-0; 21 KO) is bejelentkezett, vagyis inkább csak reagált Joshua nyilatkozatára. AJ nemrég azt mondta, ha nem jön össze a Wilder vagy a Fury elleni meccs az év hátralévő részében, akkor szívesen kiállna „King Kong” ellen. Ortiz azt mondta, hogy azok után, hogy Joshua az ő nevét is feldobta, mint lehetséges ellenfelet szégyen lenne, ha mégsem állna ki vele. Azt a benyomást keltené, hogy beijedt, egész konkrétan így fogalmazott: “Kis pu**i, ha nem teszi.” Az biztos, hogy Ortiz legyőzésével megalapozhatná a hírnevét az USA-ban is Joshua, sokkal inkább, mint Miller legyőzésével.

Szóval Ortiz-nak gyakorlatilag mindegy, hogy Wilder vagy Joshua, de világbajnoki címmeccset akar még az idén. Nemsokára már 40 éves lesz a kubai bunyós és sok esélye már nincs világbajnoki címet szerezni.

Komment