Golovkin szerint szeptemberben lesz a harmadik meccs Canelo-val

Fotó: Saul “Canelo” Alvarez – Gennady Golovkin – PuzzlePix Fotóügynökség

Gennady Golovkin (38-1-1; 34 KO) kilenc hónappal első profi veresége után most szombaton lép ismét szorítóba, ezúttal Steve Rolls ellen. A korábbi világbajnok tavaly szeptemberi vereségét Saul „Canelo” Alvarez-től (52-1-2; 35 KO) szenvedte el, aki nemcsak veretlenségét, de világbajnoki öveit (WBC/WBA Super) is elvette. A kazah azóta már többször is elmondta, hogy szeretne egy harmadik meccset, de ez Canelo-nak nem igazán áll érdekében. Nemrégiben azt nyilatkozta, ha majd lesz világbajnoki öve GGG-nek, akkor lehet róla szó, amúgy nem nagyon érdekli. Azonban a rajongók és a DAZN műsorszolgáltató szeretne egy harmadik meccset kettejük között és ebben bízik Golovkin is, sőt szerinte 99 %, hogy nemsokára sor kerül a harmadik meccsre.

GGG promótere elmondta, hogy ez volt a fő indok, amiért a DAZN-nal szerződött a kazah, hogy tető alá hozzák a harmadik csatát és bíznak a DAZN-ban. És, ha igaz, amit Golovkin állít nem is kell olyan sokat várni rá, azt nyilatkozta, ha nyer szombaton, akkor szeptemberben jöhet a Canelo – GGG 3. A szeptember 14-i hétvégén, a Mexikói Függetlenség Napja hétvégéjén, ami nagyon fontos ünnep a mexikóiaknak és Canelo előszeretettel bunyózik ezen a napon, első két meccsük is erre a hétvégére esett.

Viszont Golovkin szeretné, ha ezúttal nem Las Vegas-ban lenne a meccs, hanem mondjuk New York-ban. Bár neki gyakorlatilag mindegy, tőle lehet Dallas-ban vagy bárhol máshol, ahogy az üzleti érdekek megkívánják, ő csak ahhoz ragaszkodik, hogy ne Las Vegas-ban legyen. Valószínűleg a bírók miatt nem szeretné, hogy megint ott legyen a meccs, mert mindkét meccset ugyanazok pontozták és szerinte vitatható volt mindkét eredmény. Elég nehéz elképzelni, hogy Canelo ebbe belemenne, mert az elmúlt években szinte csak a „kaszinók városában” bunyózott, neki szinte hazai pálya.

GGG egyébként nagyon lelkes, egyelőre úgy tűnik jót tett neki az edzőváltás. Elmondta, hogy sok újdonságot tanult Banks-től és alig várja, hogy még többet tanuljon és a ringben is kamatoztassa új tudását. Úgy érzi megfiatalodott, mintha ismét tinédzser lenne és ígéri, hogy egy jobb harcost láthatunk majd a ringben.

Komment