Megállapodott Golovkin és Derevyanchenko, október 5-én lesz a meccs

Fotó: Gennady Golovkin – PuzzlePix Fotóügynökség

Augusztus elején már írtunk róla, hogy az IBF elrendelte a Sergiy Derevyanchenko – Gennady Golovkin meccset a megüresedett IBF középsúlyú világbajnoki címért. Az IBF öve azért üresedett meg, mert a bajnok Saul „Canelo” Alvarez nem tudott megállapodni időben a kötelező kihívó Derevyanchenko-val. Ezzel szemben Golovkin csapatának viszonylag gyorsan sikerült egyezségre jutnia az ukrán csapatával. Bár állítólag már azelőtt megkezdték az egyezkedést, hogy az IBF hivatalosan is elvette volna Canelo-tól az övet.

Érdekes volt az IBF hozzáállása az ügyhöz, kicsit olyan, mintha Derevyanchenko-nak szeretett volna kedvezni. Az, hogy az aktuális bajnoknak nem hagyott túl nagy mozgásteret nem olyan meglepő, de Derevyanchenko miatt már Golovkin-tól is elvették ugyanezt az övet. Akkor az ukrán Daniel Jacobs ellen küzdött az övért, de nem tudott győzni. Majd ezután volt egy győztes meccse és ismét ő lett a kötelező kihívó a szervezetnél. Ritkán kap ilyen gyors egymásutánban két lehetőséget egy viszonylag ismeretlen bunyós, hogy a világbajnoki címért küzdjön. Tehát „Derevyanchenko miatt” már Golovkin és Canelo is elveszítette ezt az övet. Talán most GGG-nek sikerül visszavennie.

 Az IBF már korábban jelezte, hogyha Canelo nem áll ki Derevyancheko-val, akkor Golovkin kap lehetőséget és talán ez kapóra is jött az ukránnak. Hisz az ő neve mindenképp benne volt a kalapban. Ő volt a fix pont és talán úgy véli, hogy Golovkin ellen könnyebb dolga lesz, mint Canelo ellen lett volna. Ugyanakkor egy komoly mérföldkő is lesz a pályafutásában, hisz ha most sem nyer nem valószínű, hogy a közeljövőben még egyszer ilyen lehetőséget fog kapni. Golovkin számára is sorsdöntő lehet ez a meccs, hisz az ő vágya egy Canelo elleni harmadik meccs, amit a mexikói sztár nagyon nem akar, de ha GGG teljesíti Canelo korábbi feltételét, hogy szerezzen egy világbajnoki címet, akkor talán Canelo nem ússza meg ezt a meccset.

Hivatalosan még ugyan nem jelentették be a meccset, de külföldi hírportálok szerint sikerült megállapodni az anyagiakban, ami Canelo csapatának nem sikerült. Elvileg október 5-én a New York-i Madison Square Garden-ben lesz a meccs.

Komment