Daniel Jacobs úgy gondolja, hogy ő meg tudná állítani Canelo-t

Fotó: Daniel Jacobs – PuzzlePix Fotóügynökség

A WBA korábbi középsúlyú világbajnoka, Daniel Jacobs (34-2; 29 KO) jövő hét szombaton lép ringbe az ukrán Sergiy Derevyanchenko (12-0; 10 KO) ellen a megüresedett IBF középsúlyú világbajnoki övért, amit Golovkin-tól vettek el a nyáron. Ez a harc még hátra van, de Jacobs és promótere, Eddie Hearn már a jövőre gondol és Canelo-t szemelték ki maguknak.

Saul „Canelo” Alvarez szeptember közepe óta a WBA (Super) és a WBC középsúlyú világbajnoka, és nem mellesleg a napokban rekordösszegű (365 millió dollár/ 5év /11 meccs) szerződést kötött a DAZN internetes stream szolgáltatóval. Canelo következő meccsét már a DAZN fogja közvetíteni az interneten keresztül Rocky Fielding ellen, aki Hearn bunyósa. Daniel Jacobs szintén Eddie Hearn-el áll szerződésben és emiatt bíznak benne, hogy sikerül összehozni a Canelo elleni meccset jövő májusban, amennyiben Jacobs megszerzi az IBF övet jövő héten.

Eddie Hearn és a Matchroom Boxing ügyesen szövögeti a hálóját és egyre jobban terjeszkednek a szigetországon kívül is, ennek egyik fontos állomása volt a DAZN-nal kötött megállapodás, mely szerint évi 32 Matchroom mérkőzést ad majd a DAZN. Hearn szeretné, ha jövőre ezek közül az egyik a Canelo – Jacobs meccs lenne május 4-én, a Cinco de Mayo hétvégéjén. Hearn biztos benne, hogy erre nagyon jó esélyük van most, hogy mindannyian a DAZN-nal dolgoznak együtt.

Jacobs elmondása szerint már a nyáron is felmerült, hogy megküzdhet Canelo-val idén szeptemberben, de végül a mexikói megállapodott Golovkin-nal és így ez a meccs elmaradt. Jacobs reméli, hogy ezúttal sikerül összehozni a meccset és címegyesítésre is sor kerülhet, ha nyer Derevyanchenko ellen. Az amerikai abban is biztos, hogy meg tudja verni Canelo-t, sőt szerinte pontozókra sem lesz majd szükség. Jacobs nagyon magabiztos, de a terveit még keresztül húzhatja Derevyanchenko október 27-én a Madison Square Garden-ben.

Komment