HIVATALOS: Az IBF elrendelte a Golovkin – Derevyanchenko meccset

Fotő: Gennady Golovkin – PuzzlePix Fotóügynökség

Hétfőn az IBF elrendelte, hogy a korábbi IBO/IBF/WBC/WBA Super középsúlyú világbajnok Gennady Golovkin (39-1-1; 35 KO) és az ukrán Sergiy Derevyanchenko (13-1; 10 KO) küzdjön a megüresedett középsúlyú világbajnoki övért. Azért az övért, amit Saul „Canelo” Alvarez idén májusban szerzett meg Daniel Jacobs-tól, majd pár nappal ezelőtt el is veszítette, mert nem tudott megegyezni a kötelező címvédésről. A helyzet nem túl meglepő, hisz az IBF elég szigorúan szokta venni a kötelező címvédéseket, nem egyszer volt már olyan, hogy épp, hogy megszerezte a bunyós a szervezet övét rá pár héttel már el is rendelték neki a kötelező címvédést. Alkudozni sem nagyon lehet velük, hisz például ezt az övet így veszítette el tavaly Gennady Golovkin, hogy nem akart megküzdeni azzal a Derevyancehnko-val, akivel most elvileg meg fog az övért és nem kapott haladékot a szervezettől.

Szóval mondhatni az élet ismétli önmagát, mert újból porondon van egy Golovkin – Derevyanchenko meccs, csak most nem címvédés, hanem az üres övért megy majd a csata. Elvileg a tárgyalásokat már meg is kezdték, még azelőtt, hogy hivatalosan elrendelték volna a meccset. Szeptember 4-ig kell megegyezniük a menedzsmenteknek, ha nem sikerül akkor versenytárgyalást fognak kiírni. Amennyiben időben megegyeznek, akkor október 5-én lesz a meccs, amit a DAZN fog közvetíteni.

Elvileg Canelo csapata is próbált megegyezni Derevyanchenko-val, de nem sikerült időben, majd benyújtottak egy kérelmet, hogy felmentést kapjon a mexikói a kötelező címvédés alól egy Demetrius Andrade (WBO bajnok) elleni címegyesítés miatt. Ezt azonban már nem fogadta el az IBF. De La Hoya szerint igen nagyvonalú ajánlatot tettek az ukránnak és nem az ő hibájukból nem sikerült megegyezni, ezért igazságtalannak tartják, hogy Canelo-t megfosztották az övétől.

Így Golovkin akár még az idén ismét világbajnok lehet, nagyjából egy évvel azután, hogy Canelo elvette az akkor még meglévő címeit (WBC/WBA Super). Azután pedig talán megvalósulhat a kazah klasszis vágya és jövő májusban jöhetne a Canelo – GGG3. Golovkin és a DAZN nagyon szeretné, Canelo pedig nagyon nem. De hát a pénz az úr, vagyis a DAZN, mert nagyon-nagyon sok pénzt fizettek mindkét bunyósnak, hogy velük szerződjenek le.

Komment