Broner nemrég még vissza akart vonulni, most meg már Canelo-t és Golovkin-t akarja

Fotó: Adrien Broner – PuzzlePix Fotóügynökség

A korábban négy súlycsoportban is világbajnoki címig jutó Adrien Broner (33-4-1; 24 KO) idén januárban lépett utoljára szorítóba Manny Pacquiao ellen és szenvedett vereséget egyhangú pontozással. Az egykor szebb napokat is megélt Broner az utóbbi időben nem volt túl sikeres a ringben, 2 vereséget és 1 döntetlent tud felmutatni az elmúlt két évben. Bár nem is volt túl aktív az évi egy meccsével, sajnos a bíróságra különböző balhéi miatt többet kellett mennie, mint ahányszor szorítóba lépett. A Pacquiao elleni meccs nagy lehetőség volt számára, de nem sikerült győznie, egyértelműen jobb volt a filippínó legenda.  

Pár héttel ezelőtt már a visszavonulásáról beszélt Broner, hogy elege van a bokszból. De valamiért mégis visszanyerhette a motivációját, mert most meg már a legnagyobbakkal akar bunyózni. Canelo-t és Golovkin-t akarja, majd azután nyugdíjazná magát. Valószínűleg nyugdíjas éveire még gyűjtene egy kis pénzt.

„Világbajnoki címet akarok nyerni nagyváltósúlyban (154 font), aztán jöhet Canelo köztes súlyban (155 font), aztán Golovkin is köztes súlyban (155 font). Majd utána a nyugdíj! Szeretek harcolni és a legjobbakkal akarok küzdeni, egy igazi harcos vagyok!”

Az jó, hogy Broner újra motivált és nem adja még fel, hisz ha elég koncentrált és tényleg az edzéssel foglalkozik, nem balhézik még az sem kizárt, hogy újra világbajnok legyen. Bár valószínűleg a nagyváltó- és a feljebbi súlycsoportok már túl nagyok lennének neki, nagypehely- és kisváltóban volt leginkább sikeres. Ugyanakkor az elég földtől elrugaszkodott vágy, hogy Canelo-val vagy Golovkin-nal küzdjön, nemcsak a méretbeli különbség miatt, hanem mert nekik ez nem állna érdekükben, főleg úgy, hogy Broner szabja a feltételeket.

Komment