Heti összefoglaló: Június 25. – Július 1.

Fotó: Alexander Povetkin – Europress Fotóügynökség

Eddie Hearn nem örül, hogy Anthony Joshua Wilder helyett Povetkinnel bunyózik legközelebb. A múlt héten a WBA ultimátumot adott Joshua-nak, mivel még mindig nem sikerült tető alá hozni a Wilder elleni meccset. Az ultimátum értelmében 24 óra alatt kellett döntenie AJ-nek, hogy kiáll-e az orosz ellen vagy elveszíti WBA övét. Joshua a Povetkin meccs mellett döntött, a tervek szerint szeptemberben találkozhat a két nehézbombázó. Hearn aggályait fejezte ki Povetkin korábbi doppingbotránya kapcsán és ragaszkodnak a folyamatos ellenőrzéshez. Bár Hearn elmondta, hogy ezt az ellenőrzés sorozatot minden mérkőzés előtt megcsinálják és természetesen Joshua-t is ellenőrzik, azért megemlítette Povetkin korábbi botrányait. 2016-ban az orosz kétszer is pozitív doppingtesztet produkált, bár ő tagadta, hogy tiltott szereket használt volna, azért a WBC határozatlan időre eltiltotta és pénzbüntetést is kapott. Hearn azt is megemlítette, hogy aggasztó, hogy Povetkin az előző David Price elleni meccs előtt nem volt tesztelve, ők ragaszkodnak hozzá. Ez a meccs feltételei között is szerepel és úgy tudni, hogy Povetkin már a VADA-val is egyeztetett az ügyben. Hearn minden bizonnyal tart attól, hogy úgy járnak, mint Golovkin Canelo-val.

Június 30-án, szombaton sikeresen megvédte WBO nagyközépsúlyú világbajnoki címét Gilberto Ramirez (38-0; 25 KO) a kolumbiai Roamer Alexis Angulo (23-1; 20 KO) ellen. Egy izgalmasnak kevésbé mondható mérkőzésen egyhangú pontozással (119-109; 120-108, 119-109) tudott győzni a mexikói világbajnok. Ramirez így negyedik alkalommal védte meg világbajnoki övét és továbbra is megőrizte veretlenségét, Angulo azonban megszerezte első vereségét profi mérkőzésen.

Úgy néz ki a bolgár nehézsúlyú ökölvívó Kubrat Pulev (25-1; 13 KO) az amerikai Jarrell Miller-el (21-0-1; 18 KO) vigasztalódhat, miután Dillian Whyte nem akart megküzdeni vele. Bár a mérkőzés részletei még nem tisztázódtak, sőt Miller még állítólag nem is bólintott rá a mérkőzésre, a rendezési jogokat már el is adták. Korábban arról szóltak a hírek, hogy az IBF-nél kihívói pozícióban lévő Pulev, a WBC nehézsúlyú Silver övét birtokló Whyte-val fog bunyózni, de Whyte inkább az új-zélandi Joseph Parker-t választotta, már a meccs időpontját is kiírták.

Amir Khan (32-4; 20 KO) azt tervezi, hogy még az év végén vagy legkésőbb a jövő év elején világbajnoki címért fog bokszolni. Arról nemrég beszámoltunk, hogy Khan legközelebb szeptember 8-án lép ringbe Samuel Vargas (29-3-2; 14 KO) ellen és győzelme estén megszerezheti a WBA eliminátori címét. Ezzel már tényleg egy világbajnoki címmérkőzés kapujába kerülhet, mert ha minden igaz győzelme esetén megküzdhet a Matthysse – Pacquiao meccs győztesével. Khan majdnem két éves kihagyása után még csak a második mérkőzésére készül Vargas ellen, de elmondta, hogy nem akar várni és minél előbb világbajnok akar lenni. Ugyanakkor a Kell Brook elleni meccset sem felejtette el és mindenképp szeretne összecsapni honfitársával, ennek időpontja leginkább közös promóterük, Eddie Hearn döntésén múlik.

A kisváltósúlyú Josh Taylor (13-0; 11 KO) június 23-i, Viktor Postol (29-2; 12 KO) feletti győzelmét követően bejelentették, hogy ő is csatlakozik a WBSS torna kisváltósúlyú indulóihoz. Taylor tavaly júliusban szerezte meg a WBC kisváltósúlyú Silver övét és azóta három alkalommal is sikeresen védte meg, Postol feletti győzelmével pedig előlépett a WBC kötelező kihívói pozíciójába. A WBSS tornát a 2017/2018-as szezonban rendezték meg először nagyközépsúlyban és cirkálósúlyban. Bár az első szezon döntői még mindig nem zajlottak le, a következő évi súlycsoportokat és az indulok egy részét már nyilvánosságra hozták. Az első hírek szerint Taylor mellett Kiryl Relikh, Anthony Yigit és Ivan Baranchyk részvétele már szinte biztos kisváltósúlyban.

Komment