A WBA nem vár tovább: Joshua-nak 24 órája van dönteni, hogy kiáll-e Povetkin ellen

Fotó: Anthony Joshua – Europress Fotóügynökség

A WBA azután rendelte el az Anthony Joshua (21-0; 20 KO) – Alexander Povetkin (34-1; 24 KO) mérkőzést, hogy mindkét bunyós győzelmet aratott márciusban. A nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua márciusi győzelmével a már meglévő IBO, IBF és WBA (Super) öve mellé begyűjtötte a WBO világbajnoki címét is. Alexander Povetkin pedig David Price legyőzésével megvédte a WBA Interkontinentális nehézsúlyú övét és a WBO Nemzetközi övét.

A meccset illetően azonban azóta sem született megállapodás, mivel AJ menedzsmentje haladékot kért a WBA-tól, hogy előbb a WBC világbajnok, Deontay Wilder-el küzdhessen meg egy címegyesítő mérkőzésen Joshua. A WBA bele is egyezett ebbe, viszont még mindig nem sikerült megállapodni a Joshua – Wilder meccsről, így a WBA nem vár tovább. 24 órás határidőt adott AJ-nek, hogy döntsön a Povetkin elleni meccset illetően. A WBA elnöke, Gilberto Mendoza elmondta, hogy nem várnak tovább. „A WBA várja Anthony Joshua csapatának válaszát az Alexander Povetkin elleni mérkőzés kapcsán. A szervezetünk több, mint egy hónappal meghosszabbította a Povetkin-el folytatott tárgyalásokat és várt a Wilder-el kapcsolatos tárgyalások eredményére. Úgy tűnik, hogy Wilder csapata még mindig nem írta alá a szerződést, ezért azonnali hatállyal kérjük a Joshua – Povetkin meccs véglegesítését.”

Elviekben már Deontay Wilder belegyezett a Joshua elleni meccsben, sőt arra is rábólintott, hogy két meccs legyen és az első Angliában. Azonban aláírt szerződés és konkrét dátum továbbra sincs a címegyesítő meccsel kapcsolatban. Wilder időhúzása miatt valószínűleg előbb kerül sor, akár már szeptemberben a Povetkin elleni meccsre és csak a jövő évben lehet a Wilder elleni. Kezd a helyzet a Canelo – Golovkin visszavágó körüli hercehurcára hasonlítani, csak nehogy úgy járjon Joshua a WBA övvel, mint Golovkin az IBF övvel.

 

Komment