Megtartották a Ruiz – Joshua visszavágó első sajtótájékoztatóját

Fotó: Anthony Joshua – Andy Ruiz Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Nehezen született meg a döntés, hogy végül hol és mikor legyen az Andy Ruiz Jr (33-1; 22 KO) – Anthony Joshua (22-1; 21 KO) visszavágó a nehézsúlyú IBO/IBF/WBO/WBA Super világbajnoki címekért. Nem igen tudtak egyetértésre jutni hol legyen a második meccs, végül Szaúd-Arábia lett a befutó, ami nem igazán tetszett a jelenlegi világbajnoknak, de nem volt sok választása, szerződés kötötte, valamint kapott némi anyagi ösztönzést, hogy belegyezzen.

Tegnap pedig megtartották a meccset megelőző sajtótájékoztató körút első állomását Szaúd-Arábiában. Ez volt az első alkalom, hogy találkozott a két bunyós mióta június 1-jén Ruiz négyszer küldte padlóra Joshua-t és elvette az öveit. A face-off alatt mindketten feszültnek tűntek. Joshua próbált keménynek mutatkozni, míg Ruiz a tőle megszokott módon mosolygott, de nem tűnt túl felszabadultnak.

Mindkettőjükön nagy a nyomás, hisz Joshua számára sorsfordító lesz ez a meccs, mert eddigi munkája veszhet kárba, ha ismét veszít, nehéz lesz újra feljutni a csúcsra. Ruiz pedig be szeretné bizonyítani, hogy nemcsak szerencséje volt, ő egy igazi bajnok. Nem „15 perc hírnévre” vágyik, ahogy ő fogalmazott, hanem évekig bajnok akar még lenni. Ruiz azt mondta, hogy nincs nagy titok, ugyanúgy fogja megverni decemberben is Joshua-t, ahogy tette ezt júniusban. Cáfolta azokat a pletykákat miszerint eddig inkább a bulizással volt elfoglalva, mint az edzéssel. Azt mondja, hogy most sokkal több ideje lesz felkészülni, mint az első meccsükre és az, hogy Joshua keményen készül az csak még jobban motiválja, hogy ő még keményebben eddzen.

„Tudom, hogy Anthony Joshua éhes és vissza akarja szerezni az öveit. Keményen készül, de én is. Minden tőlem telhetőt megteszek és megtartom ezeket az öveket, visszaviszem Mexikóba!”

Joshua szerint rövid életű lesz Ruiz „uralma”, egész pontosan december 7-ig fog tartani. AJ számára nem elég egy „sima győzelem”, egyértelműen meg kell vernie a mexikóit, hogy bizonyítson a szakmának és a rajongóinak is, mert sokan csalódtak benne a júniusi meccs után. Joshua ígéri, hogy nem követi el azokat a hibákat, amiket júniusban elkövetett, megemlítve, hogy a harmadik menetben amikor leütötte Ruiz-t, akkor be is kellett volna fejeznie a meccset. Ugyanakkor ki fogja használni Ruiz hibáit. Vélhetően most alaposabban felkészül ellenfeléből, mint legutóbb tette.  

„Elvesztettem a címeket, de mindig azt mondtam, hogy bajnoknak lenni többet jelent, mint az öveket birtokolni. Bajnoknak lenni felelősség és egy másfajta gondolkodásmód. Két harcos megy be a ringbe, de csak a legjobb jöhet ki győztesként!” – mondta Joshua.

Komment