A Vargas-meccs eliminátori címet érhet a WBA-nál Amir Khan-nak

Fotó: Amir Khan – Europress Fotóügynökség

A Kanadában élő, kolumbiai Samuel Vargas (29-3-2; 14 KO) lesz Amir Khan (32-4; 20 KO) következő ellenfele szeptember 8-án. A két bunyós az angliai Birminghamben csaphat össze egy 12 menetre kiírt nagyváltósúlyú mérkőzésen. Khan közel két éves kihagyás után a kanadai-olasz Phil Lo Greco ellen tért vissza áprilisban egy igencsak rövidre sikerült, 40 másodperces mérkőzésen. A korábbi kisváltósúlyú világbajnok Khan egy gyors és határozott kiütéssel jelezte, hogy még itt van és számolni kell vele. Vargas mérlege ugyan nem mondható rossznak (29-3-2; 14 KO), de igazán komoly ellenfelet csak kettőt tud felmutatni, Danny Garcia-t és Errol Spence Jr-t, mindkettőjüktől TKO-s vereséget szenvedett.

Ez a meccs leginkább abból a szempontból lesz érdekes, hogy Khan nyilatkozata szerint amennyiben győz Vargas ellen, kihívói pozíciót szerez a Matthysse – Pacquiao meccs győztesével szemben. Lucas Martin Matthysse és Manny Pacquiao július 15-én lép szorítóba Kuala Lumpurban a WBA „rendes” váltósúlyú övért, ami jelenleg Matthysse birtokában van. Amennyiben Khan és Pacquiao is győz, a korábbi sparring partnerek ismét találkozhatnak, de ezúttal élesben. Évekig közös edzője volt a két bunyósnak Freddie Roach személyében. Khan 2012-ben szakította meg a közös munkát Roach-al, Pacquiao pedig ebben az évben. Már tavaly is szó volt egy Khan – Pacquiao meccsről, de akkor az anyagiak miatt meghiúsult a meccs és a fülöp-szigeteki bunyós végül Jeff Horn-al állt ki.

Khan szerint a Vargas elleni meccs tökéletes lépcsőfok ahhoz, hogy ismét világbajnok lehessen. Elmondta, hogy neki igazából mindegy, hogy Pacquaio vagy Matthysse ellen kell megküzdenie, de Pacquiao-t tarja kettőjük közül a jobbnak.

Komment