Június 23-i eredmények Angliából: Taylor, Murray, Yarde, Davies és Dubois is győzött

Fotó: Martin Murray – Europress Fotóügynökség

Glasgow:

Az ukrán Viktor Postol (29-2; 12 KO) igyekszik újra a csúcsra jutni és szeretne ismét világbajnok lenni. Azonban tegnap este nem sikerült megvernie a fiatal Josh Taylor-t (13-0; 11 KO), így egyre messzebb kerül céljától. A glasgow-i gála főmeccsén Taylor és Postol csapott össze a WBC kisváltósúlyú Silver övért, ami egyben a WBC eliminátori címét is jelentette. Taylor még tavaly júliusban szerezte meg a Silver övet, amit tegnap egy kemény csatában, de sikerült megőriznie. A veretlen Taylor a mérkőzés előtt 12-0-s mérleggel rendelkezett és 11 KO-s győzelemmel. Ugyan most nem sikerült kiütéssel győznie, de veretlen mérlegét 13-0-ra javította. Postolt egy 12 menetes küzdelemben egyhangú pontozással (117-110; 118-110; 119-108) verte. A pontozás alapján egyértelmű volt Taylor fölénye, de azért a meccs képe alapján jóval szorosabb eredményre lehetett számítani. Taylor korábban azt nyilatkozta, hogy ez lesz eddigi karrierje legnehezebb mérkőzése és így is lett, ez volt az első alkalom, hogy 12 menetet kellett végig bunyóznia. A rutinos Postol nagyon agresszívan kezdte a mérkőzést és a meccs első felét ő uralta, de a második felében már Taylor volt fölényben, a tízedik menetben földre is került Postol egy bal horogtól. Az is jól mutatja, hogy a mérkőzés valójában szorosabb volt, mint a pontozás eredménye, hogy Taylor sarka folyamatosan támadásra sarkallta, mert ők is szorosabbnak érezték a mérkőzést.

London:

A londoni gála főmérkőzése a Roberto Garcia (41-4; 24 KO) – Martin Murray (37-4-1; 17 KO) középsúlyú mérkőzés volt a WBC Silver övéért. Garcia úgymond az utolsó percben ugrott be Murray ellen, mivel Billy Joe Saunders másodjára is visszamondta a mérkőzést sérülésre hivatkozva. Részben emiatt is Murray elég felfokozott hangulatban vágott neki a meccsnek, már a mérlegelésen volt egy kis lökdösődés Garcia-val. Murray nem titkoltan mérges volt az elmaradt Saunders meccs miatt és most ki tudta adni dühét Garcia ellen. Murray-nek nem volt könnyű dolga, de egyhangú pontozással tudta verni mexikóit, akitől kétszer is vontak le pontot. Egy alkalommal a második menetben mélyütésért, majd a kilencedik menetben ismét, amikor hátulról ütötte meg Murray fejét. Murray volt kettejük közül az aktívabb és a pontosabb, jól talált az egyenesekkel és a testre mért ütésekkel, de nem tudta igazán bántani a robosztus Garcia-t, aki sokszor csak mosolygott Murray támadásain. Hiába bírta jól Garcia az angol támadásait, ő sem tudott átütő erejű támadásokat produkálni és kevés volt, hogy megvédje címét. Így Murray most már a WBC Silver övének birtokosa és az elmaradt WBO címmeccs helyett most egy másik nagy szervezetnél próbálkozhat, hogy ő legyen a legjobb.

Szintén ezen a gálán, a kongói Paul Kamanaga (21-2; 12 KO) igyekezett megvédeni a WBC Nemzetközi kisváltósúlyú övét az angol Ohara Davies (18-1; 14 KO) ellenében. Nem melegítette sokáig Kamanaga derekát az öv, nem sikerült megvédenie a címét amit az előző meccsén szerzett meg. Davies 2 menet alatt elvette tőle a címet, KO-val győzött az angol. A WBC-nél korábban kisváltósúlyú Silver övet birtokló Davies épp a glasgow-i gálán győzni tudó Josh Taylor ellen veszítette el címét és most újból igyekszik visszakerülni az élvonalba, a tegnap esti győzelmével egy lépéssel közelebb került ehhez.

A félnehézsúlyú Anthony Yarde (16-0; 15 KO) tovább növelte győzelmei és kiütései számát. A 94 %-os KO aránnyal rendelkező Yarde nem okozott meglepetést, már az első menetben földre küldte lengyel ellenfelét Dariusz Sek-et (27-4-3; 9 KO). Végül azért a hetedik menetig bírta a lengyel, majd a hetedik menet második felében leállította a mérkőzésvezető az egyoldalú összecsapást. Yarde immár harmadik alkalommal védte meg WBO Európa-bajnoki és Interkontinentális övét.

A nehézsúlyú Daniel Dubois (8-0; 8 KO) is hozta a kötelezőt, először profi karrierje során már eljutott az öt menetig is. A hibátlan mérleggel, 100 %-os KO aránnyal rendelkező fiatal bunyósnak ez volt az eddigi leghosszabb mérkőzése. Ellenfele a szintén angol Tom Little (10-6; 3 KO) volt, aki már a negyedik menetben földre került, majd az ötödik menetben a mérkőzésvezető állította le a küzdelmet. Dubois TKO-val nyerte meg a megüresedett nehézsúlyú angol bajnoki címet.

Korábbi cikkünkben arról számoltunk be, hogy két magyar ökölvívó is ringbe lép a londoni gálán, sajnos végül egyre csökkent a magyar résztvevők száma. Dodu Gyula (16-9-1; 8 KO) lépett szorítóba egy négy menetes harmatsúlyú mérkőzésen. Ellenfele egy fiatal, balkezes angol bunyós volt, Harvey Horn (3-0; 1 KO) volt. Sajnos nem sikerült Gyulának a győzelem, pontozással (40-36), minden menetet megnyerve végül az angol kezét emelték magasba.

Komment