Tony Bellew cirkálósúlyban szeretne kiállni Usyk ellen

Fotó: Tony Bellew – Europress Fotóügynökség

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Oleksandr Usyk (15-0; 11 KO) miután július 21-én a cirkálósúly vitathatatlan bajnoka (IBF, WBA Super, WBO, WBC világbajnok) lett Murat Gassiev legyőzésével, szinte azonnal kihívta a korábbi cirkálósúlyú WBC világbajnok Tony Bellew-t (30-2-1; 20 KO). Az angol Bellew még 2016-ban szerezte meg a WBC cirkálósúlyú világbajnoki övét, majd egy címvédést követően tovább is lépett nehézsúlyba, hogy megküzdhessen David Haye-el. Nehézsúlyban mindössze két mérkőzése volt, mindkettő Haye ellen és mindkettőt TKO-val nyerte. Korábban Bellew többször is nyilatkozta, hogy szívesen megküzdene a WBSS cirkálósúlyú bajnokával és most itt is a lehetőség. Bellew és Usyk is hajlik az egymás elleni csatára, olyannyira, hogy Usyk még nehézsúlyba is fellépne, hogy megküzdjenek. A legfrissebb információk szerint erre nem lesz szükség, mert Bellew is cirkálósúlyban képzeli el kettejük küzdelmét.

Bellew promótere, Eddie Hearn azt nyilatkozta, hogy Bellew cirkálósúlyban szeretne megküzdeni a cirkálósúly jelenlegi királyával. Bár vannak kétségek Bellew cirkálósúlyba való visszalépése kapcsán, de nagyon kecsegtető a Liverpool-i bunyós számára a cirkálósúly vitathatatlan bajnokká válásának lehetősége.

 „Cirkálósúlyban akarok megküzdeni vele, mert az összes övet akarom. Ha bevállalok egy ilyen kockázatos ellenfelet, mint Usyk, akkor a legnagyobb jutalmat akarom, vagyis a cirkálósúly vitathatatlan bajnoka akarok lenni!”- nyilatkozta Bellew.

Usyk promótere, Alexander Krassyuk is megerősítette, hogy komoly tárgyalások folynak a meccsel kapcsolatban. Elmondta, hogy közös a céljuk Hearn-el, a legnagyobb küzdelmet elhozni a bokszrajongóknak. Hamarosan találkozni fog a két promóter és igyekeznek mindenben megállapodni. Krassyuk azt is elmondta, hogy ő szeretné, ha Usyk nehézsúlyban debütálhatna, de ennek a meccsnek inkább cirkálósúlyban kell megtörténnie, hisz Bellew egy nagyon jó bunyós, aki a WBC Emeritus bajnoka cirkálósúlyban, Usyk pedig a vitathatatlan bajnok. Ez a logikus lépés.

A cirkálósúly mindenképp Usyk-nak kedvez ez nem vitás, technikai tudását mindenki láthatta Gassiev ellen és neki a súlyán sem kell dolgoznia. Bellew számára nagyobb kockázat a cirkálósúly, minimum 5-6 kilót kellene fogynia úgy, hogy az a kondícióján, erején ne változtasson. Bellew számára Usyk valószínűleg nehézsúlyban sem lenne egyszerű ellenfél, nem még a saját súlycsoportjában. Bellew edzője, Dave Coldwell szerint Usyk nagyon jó bunyós, de verhető. Szerinte Bellew nem Gassiev, az orosznak pocsék volt a lábmunkája, Bellew-é sokkal jobb. Gassiev egy nagy ütésre várt és ez lett a veszte. Az edző szerint Bellew-nak ez az utolsó éve a profik között és ez a csata méltó lezárása lenne a karrierjének.

A legfontosabb kérdés az Usyk – Bellew meccs kapcsán úgy tűnik eldőlt, a meccset mindkét bunyós akarja, valószínűleg a súlycsoport is eldőlt, már csak a helyszínben, dátumban és az anyagiakban kell megállapodni. Reméljük, hogy Angliában lesz a csata és kis szerencsével a magyar Tv nézők is láthatják majd élőben a gálát.

Komment