Lennox Lewis szerint Wilder a Fury elleni visszavágóval foglalkozzon, ne várjon Joshua-ra

Fotó: Lennox Lewis – PuzzlePix Fotóügynökség

Az egykori nehézsúlyú világbajnok Lennox Lewis már többször nyilatkozott honfitársáról a szintén nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua-ról. Lewis korábban a szemére vetette Joshua-nak, hogy ne a pénzzel foglalkozzon, hanem a kihívással és a dicsőséggel. Ne az anyagiakon múljon, hogy össze jön-e a Deontay Wilder elleni címegyesítő mérkőzés. Lewis Joshua-t és csapatát hibáztatja, amiért még nem állapodtak meg.

Lewis úgy véli, hogy Wilder-nek a Fury elleni visszavágóra kellene koncentrálnia, hagyja egyelőre a Joshua elleni meccset. Sokkal több esély van a visszavágóra, mint a címegyesítésre szerinte, mert Joshua úgyse hajlandó elhagyni a „biztonságos terepet” és az USA-ba menni. Túlságosan is biztonságban érzi magát a szigetországban és nem merne bevállalni egy kemény csatát a tengerentúlon. Lewis nem látja Joshua-ban a vágyat, a tüzet a címegyesítésre. Szerinte Hearn választja ki az ellenfeleket és tutira megy a választás során, nem állítja igazi kihívás elé a bunyósát.

„Hearn-nek mostanra már olyan ellenfeleket kellett volna szerveznie Joshua-nak, mint Wilder, Fury vagy Ortiz, nem pedig Carlos Takam, Jospeh Parker, Alexander Povetkin vagy Eric Molina. Ezeket a bunyósokat Wilder vagy Fury is simán megverte volna. Fury már megverte Klitschko-t 2015-ben és sokkal jobb munkát végzett, mint Joshua.”

Joshua-val szemben viszont nagyon dicsérte Wilder és Fury december 1-jei meccsét. „Fantasztikus küzdelem volt. Egyáltalán nem voltam csalódott, egy kicsit sem. Sok dráma volt mindkét oldalon. Néha nem lehetett eldönteni, hogy ki fog nyerni. Egyik oldalon ott volt Tyson boksz tudása, a másik oldalon meg Deontay ereje. Újra meg kell küzdjenek és ennek örülök. Lehet, hogy lesz rá esélyünk, hogy újra lássuk őket.”

Lewis szerint Fury-nak sokkal nehezebb dolga lesz majd a visszavágón, mert tény, hogy Wilder leütötte az utolsó menetben és csak a bírónak köszönheti, hogy nem lett vége a meccsnek. Még keményebben kell majd küzdenie Fury-nak, hogy bizonyítson, ha összejön a visszavágó. Lewis is megemlítette a bíró „lassú számolását” és nem is igazán értette, hogy miért nem intette le egyből a meccset a bírót, miért kezdett el egyáltalán számolni. Fury látszólag nem volt tudatánál az első másodpercekben és ilyenkor egyből befejezik a küzdelmet, óriási szerencséje volt Fury-nak, hogy így döntött a bíró és a bírónak is, hogy Fury-nak nem lett komoly baja, mert akár értékes másodperceket is pazarolhatott volna, ha komoly sérülése lett volna.

Lennox Lewis nyilatkozatából úgy tűnik, hogy ő sokkal inkább kíváncsi a Wilder – Fury visszavágóra, mint a Joshua – Wilder meccsre. Lassan eldől, hogy ki kit választ, mert, ha tavasszal akar bunyózni bármelyikük is, akkor lassan a promóciót is el kell indítani.

Komment