December 1-jén lehet a Deontay Wilder – Tyson Fury meccs Los Angelesben, bár Eddie Hearn szerint nem lesz a meccsből semmi

Fotó: Eddie Hearn – PuzzlePix Fotóügynökség

Hivatalosan még nem jelentették be, de valószínűleg december 1-jén kerül sor a WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilder (40-0; 39 KO) és a korábbi nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury (27-0; 19 KO) meccsére a Los Angelesi Staples Centerben. Frank Warren szerint a hétvégi Joshua – Povetkin meccset követően kezdik meg a promóciós körutat és jövő héten egy londoni sajtótájékoztatóval kezdenek. A részleteket valószínűleg itt fogják hivatalosan bejelenteni. A tervek szerint a két nehézsúlyú bunyós először a szigetországban, majd az Egyesült Államokban fogják reklámozni a meccsüket, úgyhogy az elkövetkező hetekben valószínűleg minden napra jut valami hír velük kapcsolatban.

Eddie Hearn, Anthony Joshua promótere is nyilatkozott a Wilder – Fury meccs sajtótájékoztatója kapcsán. Szerinte nem véletlen, hogy megvárják Joshua meccsét és csak utána tartják a sajtótájékoztatót. Hearn szerint Joshua nevét akarják felhasználni, hogy eladják valahogy a meccsüket, bár szerinte ennek nem sok értelme van, mert úgyse lesz a meccsből semmi. Hearn szerint Wilder-nek inkább arra kéne koncentrálnia, hogy aláírja a Joshua elleni meccsről szóló szerződést, mielőtt kifut az időből. Mivel Joshua-nak jövő áprilisra ugye már van egy lekötött meccse, de ellenfele még nincs, akár Wilder is lehetne, ha időben megegyeznek. Joshua azonban sokáig nem várhat az amerikai válaszára, mert a WBA után a WBO is címvédésre kötelezte, amit csak akkor lehet későbbre halasztani, ha véglegesítik a címegyesítő meccset Wilder-rel. Kicsit visszás a helyzet, mert Hearn szerint még a decemberi Fury meccs előtt meg kell állapodnia a két világbajnoknak az egymás elleni meccsben, különben nem lesz az egészből semmi. Viszont mi van, ha Wilder kikap Fury-tól? Bármi megtörténhet, akár a trónfosztás is.

Egy biztos, szombaton Joshua – Povetkin világbajnoki címmeccs. Amin, HA kikap Joshua felborulhat minden terv, mert akkor áprilisban valószínűleg egy visszavágót láthatunk majd a két bunyós között. Wilder és Fury meg röhöghet a markában és meglovagolhatják Joshua vereségét, ahhoz, hogy magukat reklámozzák.

Komment