Robert Garcia: „A Top Rank-es srácok szerint is megverné Mikey Lomachenko-t”

Fotó: Vasyl Lomachenko (j) – Europress Fotóügynökség

Sokat lehetett már olvasni róla, hogy a könnyűsúlyban immár két világbajnoki címet (WBC, IBF) is birtokló Mikey Garcia (39-0; 30 KO) a váltósúlyú IBF világbajnok Errol Spence Jr-t szemelte ki következő ellenfelének. Garcia július 28-án Robert Easter Jr. legyőzésével szerezte meg az IBF övét a már meglévő WBC öve mellé. A logikus lépés az lenne, hogy a könnyűsúly másik két világbajnoka közül választana ellenfelet, de Mikey Garcia-t nem a logika vezéreli, hanem a kihívás, így inkább Spence-t akarja. A szombati meccset követően nyilvánosan ki is hívta Spence-t aki reagált, és ő is áll elébe, hogy akár még az idén megküzdjenek.

Robert Garcia, Mikey Garcia bátyja és egyben edzője nyilatkozott a Lomachenko (11-1; 9 KO) elleni meccs kapcsán. Bár korábban még azt lehetett olvasni, hogy Robert Garcia nem örülne a Spence elleni küzdelemnek, inkább Loma ellen szeretné látni legközelebb testvérét. A szombati meccset követő sajtótájékoztatón már ő is azt nyilatkozta, hogy a Lomachenko elleni meccs nem fog megtörténni, legalábbis a közeljövőben biztos nem. Az edző azt is elmondta, hogy Top Rank-es barátai szerint Mikey megverné Lomachenko-t. Mikey Garcia korábban a Top Rank bunyósa volt, de 2016 májusában külön váltak útjaik. Robert nem nevezte meg, hogy kivel beszélt a Top Rank-től, de elmondta, hogy sem Bob Arum-al, sem a Top Rank elnökével, Todd DuBoef-el nem beszélt a meccs kapcsán, de vannak még Top Rank-es barátai.

„Nem beszéltem sem Bob Arum-al, sem Todd-al, de sok emberrel tartom a kapcsolatot, akik a Top Rank-nél dolgoznak. Az igazat megvallva, a legtöbbjük azt mondta, hogy Mikey megverné Lomachenko-t, ezért valószínűleg ez a küzdelem nem fog megtörténni, csak, ha már akkora lehet a küzdelem, hogy meg kell történnie. De most Mikey még csak fontolóra sem vette ezt a küzdelmet, mert tudjuk, hogy nem mostanában fog megtörténni. Spence az elsődleges célpont.”

A három súlycsoportban is világbajnoki címet szerző ukrán Lomachenko vállát május 30-án műtötték meg, emiatt el kellett halasztani az augusztus 25-re kiírt Ray Beltran elleni címegyesítő mérkőzést. A műtétet követően valószínűleg december elején térhet vissza az ukrán klasszis a kötelek közé, de az ellenfelét még nem nevezték meg. Az biztos, hogy a műtét utáni első meccsén még biztos, hogy nem egy Garcia kaliberű bunyóssal állna ki. Kérdés, hogy Garcia lemond a könnyűsúlyú öveiről vagy csak egy rövid kirándulást tervez váltósúlyba?

Komment