Május 25-én lesz az Usyk VS. Takam meccs

Oleksandr Usyk nehézsúlyban debütál.
Fotó: Oleksandr Usyk – PuzzlePix Fotóügynökség

Azt, hogy a cirkálósúly vitathatatlan bajnoka, Oleksandr Usyk (16-0; 12 KO) nehézsúlyban folytatja már jó ideje tudni lehetett. Nemrégiben azt is bejelentették, hogy ki ellen léphet szorítóba elsőként a királykategóriában. Ellenfele pedig nem más, mint a francia-kameruni Carlos Takam (36-5-1; 28 KO) lesz.

Az időpont viszont kétséges volt, mert az eredeti időpont május 18-a lett volna, de azon a napon lesz a Deontay Wilder – Dominic Breazeale meccs is, így Eddie Hearn jobbnak látta, ha egy másik időpontot keres Usyk nehézsúlyú debütálására. Tegnap bejelentették, hogy az eredeti időponthoz képest egy héttel később, május 25-én lesz a meccs az USA-ban, a Maryland-i Oxon Hill-ben és természetesen a DAZN fogja közvetíteni.

Usyk végső célja, hogy a nehézsúlyban is vitathatatlan bajnok lehessen, de érthető okokból nem az első nehézsúlyú meccsén fog rögtön a világbajnokok ellen küzdeni. Egyébiránt azzal, hogy cirkálósúlyban mind a négy nagy szervezet világbajnoki övét begyűjtötte és tovább lép egy súlycsoportot a WBO-nál automatikusan ő lett Anthony Joshua kötelező kihívója így elvileg lenne rá lehetősége, hogy a közeljövőben megküzdjön Joshua-val. Először azonban egy könnyebb, de nem könnyű ellenféllel szemben láthatjuk, a korábbi világbajnoki kihívó Carlos Takam ellen.

„Május 25-e karrierem egyik fontos pillanata lesz, amikor nehézsúlyba lépek. Cirkálósúlyban mindent elértem, vitathatatlan bajnok lettem. Ez a célom a nehézsúlyban is, ez a végső kihívás, ami május 25-én kezdődik Carlos Takam ellen. Ez egy kemény küzdelem lesz elsőre, de világszínvonalú ellenfelekkel szemben kell megméretnem magam ahhoz, hogy az út végén vitathatatlan bajnok lehessek.” – mondta el Usyk.

Takam minden bizonnyal nem fogja könnyen adni magát, mindent meg tesz majd a győzelemért és tényleg egy jó teszt lehet Usyk-nak. Azt is ígéri Takam, hogy egy nagyszerű küzdelmet láthatnak majd a nézők.

Usyk másik promótere, Alexander Krassyuk elmondta, hogy az ukrán bunyós célja, hogy történelmet írjon és tovább vigye a Klitschko testvérek örökségét. Egyesíteni akarja nehézsúlyban is az öveket és uralni a divíziót sok éven át.

Komment