Oleksandr Usyk kihívta Tony Bellew-t miután a cirkálósúly királya lett

Fotó: Tony Bellew – Europress Fotóügynökség

Előző cikkünkben beszámoltunk róla, hogy az ukrán Oleksandr Usyk (15-0; 11 KO) egyhangú pontozással legyőzte az orosz Murat Gassiev-et a WBSS cirkálósúlyú döntőjében és ezzel a súlycsoportja vitathatatlan bajnoka lett. Győzelmét követően az ukrán egyből ki is hívta az angol Tony Bellew-t, aki korábban már többször nyilatkozta, hogy meg akar küzdeni a WBSS győztesével. Úgy tűnik itt a lehetőség, mert Usyk is hajlana a küzdelemre, sőt nyilatkozatából az is kiderült, hogy olyannyira akarja Bellew-t, hogy még súlycsoportot is váltana.

„Ebben a pillanatban azt hallottam, hogy Tony Bellew a WBSS győztesét keresi, remélem, hogy látsz engem. Tony Bellew készen állsz? Ha ő nem akar lejönni hozzám (cirkálósúlyba), akkor én megyek fel hozzá (nehézsúlyba). Extra spagettit fogok vacsorázni miatta.”

Tony Bellew (30-2-1; 20 KO) korábban a WBC cirkálósúlyú világbajnoka volt, majd David Haye ellen már nehézsúlyban lépett ringbe két alkalommal is. Bellew mindkétszer TKO-val győzte le Haye-t. Legutóbbi győzelme óta már nem egyszer nyilatkozta és egy egész hosszú listát sorolt fel, hogy kikkel küzdene meg, a visszavonult Andre Ward-tól kezdve Tyson Fury-n át a WBSS győzteséig. Tegnap este óta már azt is tudjuk, hogy Usyk a WBSS győztese, így összejöhet a mérkőzés, hisz mindkét fél hajlik rá, a Twitteren egy-egy mondatban üzentek is egymásnak. Eddie Hearn pedig kezdheti dörzsölni a tenyerét, mert egy angliai Usyk – Bellew meccs biztos óriási bevételt produkálna.

Komment