Szeptember 14., Las Vegas: Tyson Fury – Otto Wallin

Fotó: Tom Schwarz – Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Miután kiderült, hogy Saul „Canelo” Alvarez nem lép szorítóba szeptember 14-én a Top Rank vezér, Bob Arum gyorsan lecsapott a szabad Las Vegas-i T-Mobile Arena-ra. A gála főmeccsén pedig a korábbi IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury (28-0-1; 20 KO) lép szorítóba a svéd Otto Wallin (20-0; 13 KO) ellen.

Sok kritika érte Fury-t az ellenfél választása miatt, már az előző ellenfele, Tom Schwarz sem nyerte el igazán a rajongók tetszését és hasonló véleményen vannak Otto Wallin miatt is. A “Cigány király” azzal magyarázta, hogy miért Wallin-t választották, mert nem volt jobb elérhető bunyós.

Fury komoly kihívás előtt áll, na nem Wallin miatt. Bár minden bizonnyal azon lesz a veretlen svéd bunyós, hogy legyőzze őt vagy legalábbis megnehezítse a dolgát. A „Cigány Király” számára a jövő februári Wilder elleni visszavágó jelent majd igazán nagy kihívást és Arum szerint épp azért választották Wallin-t, hogy fel tudjon készülni Wilder-re Fury.

Wallin tisztában van vele, hogy nem ő a meccs esélyese, de meglepetést ígér és hogy ő nem fogja olyan könnyen feladni, mint Schwarz tette júniusban. Ki akarja használni a kínálkozó alkalmat, hogy ő legyen az első, aki legyőzi Tyson Fury-t. Fury pedig minden bizonnyal nagy show-val készül. Legutóbb Apollo Creed-ként vonult a ringbe és most is nagy műsort ígér.

Ráadásképp a WBC még felajánlott egy csilli-villi, bár túl nagy szakmai értéket nem képviselő övet, a Maya övet a meccs győztesének. Ezt az övet a mexikói ünnep kapcsán szerették volna kiosztani Canelo-nak vagy az ellenfelének, de a mexikói ugye most nem bunyózik ezen a hétvégén így a Fury – Wallin, illetve a Jaime Munguia – Patrick Allotey meccs győztese kaphatja meg.

Komment