Közel a megegyezés: november 2-án lehet a Canelo – Kovalev meccs

Saul “Canelo” Alvarez – PuzzlePix Fotóügynökség

A neves sportújságíró, Mike Coppinger szerint a feleknek sikerült szinte mindenben megegyezniük és a jövő héten már hivatalosan be is jelenthetik a Saul „Canelo” Alvarez (52-1-2; 35 KO) – Sergey Kovalev (34-3-1; 29 KO) meccset a WBO félnehézsúlyú világbajnoki címért. Coppinger szerint már csak a részleteket finomítják és hamarosan a nyilvánosság elé állnak.

Ugyanakkor a mexikói bajnok promótere, Oscar De La Hoya elég sejtelmesen nyilatkozott, szerinte számos lehetősége van Canelo-nak. Azt mondta, hogy hamarosan bejelentik, hogy ki ellen és mikor lép legközelebb szorítóba a mexikói sztár, de biztosít mindenkit arról, hogy a rajongók elégedettek lesznek a döntéssel. Az újságírók próbálták belőle kihúzni Kovalev nevét, de következetesen elterelte a szót arról, hogy konkrét bunyóst nevezzen meg. Szerinte, amikor konkrét nevek kerülnek szóba még a megállapodás előtt az mindig megnehezíti, hogy egyezségre jussanak. Ennek ellenére szinte biztosra lehet mondani, hogy a félnehézsúlyú WBO világbajnok Sergey Kovalev lesz a következő.

Canelo már számos alkalommal mondta, hogy negyedik súlycsoportjában is szeretne világbajnok lenni és Kovalev ellen akar küzdeni. Kovalev is megerősítette, hogy őt is érdekli a meccs. Ráadásul Mike Coppinger értesülései szinte 100%-ban igaznak bizonyultak eddig.

De La Hoya egyébként azt is elmondta, hogy ő nem örül túlságosan annak, hogy Canelo félnehézsúlyban akar bunyózni, de épp emiatt a legjobb a mexikói, mert keresi a kihívásokat és nem hátrál meg. Canelo már nagyváltó-, közép- és nagyközépsúlyban is szerzett világbajnoki címet.

A november 2-i dátumban és a Las Vegas-i helyszínben már valószínűleg megállapodtak. Még az anyagiak, ami kérdéses lehet, általában ez szokott lenni a sarkalatos pontja a tárgyalásoknak.

Komment