Wladimir Klitschko is kíváncsian várja a Wilder – Fury meccset

Fotó: Wladimir Klitschko (Stephen McCarthy/Web Summit)

A korábbi nehézsúlyú IBF, IBO, WBA, WBO világbajnok Wladimir Klitschko is nyilatkozott a decemberi Deontay Wilder (40-0; 39 KO) – Tyson Fury (27-0; 19 KO) nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzésről. A fiatalabbik Klitschko testvér tavaly hagyta abba a profi ökölvívást, így neki is volt szerencséje a két bunyóshoz a ringbe. A WBC világbajnok Deontay Wilder-rel csak sparringolt, de Tyson Fury-val világbajnoki címmeccset vívott és veszített is az angollal szemben.

Az ukrán sztár elmondta, hogy Wilder nagy ütő és nagyon gyors keze van, ugyanakkor Fury stílusa nagyon kellemetlen. Nagyon izgalmasnak ígérkezik kettejük összecsapása és Klitschko is nagyon várja. Mindenképp Wilder javára szól, hogy Fury nem olyan rég tért vissza a szorítóba és elég önpusztító életet élt az elmúlt időszakban.

Klitschko a másik világbajnokról, Anthony Joshua-ról is nyilatkozott. Klitschko eddig sem titkolta, hogy Joshua nagy kedvence (annak ellenére, hogy az angol megverte őt tavaly), és őt tartja jelenleg a nehézsúly legjobbjának. Az ukrán szerint Joshua-nak minden esélye meg van, hogy egyesítse a címeket és arra is, hogy sokáig megtartsa az öveit. Nem lesz könnyű dolog sokáig a csúcson lenni, de nem is lehetetlen. Az ukrán nem gondolja, hogy Wilder vagy Fury megfoszthatná Joshua-t a címeitől. Joshua fiatalabb és sokkal atletikusabb, mint a másik két bunyós és az ukrán szerint AJ mellett szól a sikeres amatőr múltja is, ugyanakkor profi meccse kevesebb volt, mint Wilder-nek vagy Fury-nak.

Wilder és Fury meccsére december 1-jén kerül sor, ahol Wilder a WBC világbajnoki címét is kockára teszi. Azt továbbra sem lehet tudni, hogy Joshua-val mikor kerülhet sor a címegyesítésre. Egyrészt Fury is okozhat meglepetést és elveheti Wilder övét, másrészt a két világbajnok még mindig nem egyezett meg semmiben a közös meccsükről. Pedig Joshua promótere Eddie Hearn gőzerővel dolgozik az ügyön.

Komment