Egy újabb ismeretlen bunyós ellen léphet szorítóba Tyson Fury

Tyson Fury korábbi nehézsúlyú világbajnok ökölvívó.
Fotó: Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Úgy tűnik meg van ki lesz Tyson Fury (28-0-1; 20 KO) következő ellenfele. Ha Tom Schwarz miatt fanyalogtak a bokszrajongók, akkor a mostani választásnak sem fognak örülni. Azt azért sejteni lehetett, hogy biztonsági játszmára megy a Top Rank és Fury, dehogy ennyire? Fury folyamatosan hangoztatja, hogy ő a legjobb nehézsúlyú bunyós, a tudásából meg is villantott egy-két dolgot Wilder ellen, de ezekkel az ellenfél választásokkal csak rombolja a nimbuszát.

Na nem is hozzuk tovább a dolgot, Mike Coppinger és több külföldi hírportál szerint szeptember 14-én lép legközelebb szorítóba Fury Las Vegasban a svéd Otto Wallin (20-0; 13 KO) ellen. Hogy egy svéd bunyós elleni meccsel, hogy akarja a Top Rank növelni Fury népszerűségét az USA-ban azt elképzelni sem tudom. Lehet, hogy újra tervezés kéne, mert úgy tűnik inkább az európai piacot célozták meg, múltkor egy német bunyós most egy svéd. De hát Bob Arum azért csak tud valamit a promóteri munkáról, így nem merem megkérdőjelezni a terveit, biztos célja van vele. Mondjuk, hogy kockázat nélkül őrizze meg a veretlenségét Fury, amíg el nem jut a Wilder visszavágóig, mert abban már lesz pénz.

Természetesen egy meglepetés győzelem mindig benne van, ahogy a Ruiz – Joshua meccs is mutatta, de hát azért mégis kicsi az esély, hogy Wallin gondot okozhatna Fury-nak. Pár információ a svéd bunyósról: 28 éves, veretlen, fordított alapállású, 197 cm magas. Korábban a WBA Kontinentális bajnoka volt, tavaly pedig megszerezte az EBU Európai Uniós bajnoki címét nehézsúlyban. A négy nagy szervezetből kettőnél szerepel a Top 15-ös rangsorban, a WBA-nál a #4, az IBF-nél a #11 helyen van. Korábban sparringolt már Anthony Joshua-val. Az USA-ban eddig egyetlen egyszer bunyózott, idén áprilisban, de azt a meccset sérülés miatt félbeszakították már az első menetben, ellenfele egy fejelés okozta sérülés miatt nem tudta folytatni a meccset.

Nemrég írtunk róla, hogy a korábbi IBF világbajnok Charles Martin lehet Fury következő ellenfele, ő azonban nem vállalta meccset. Rajta kívül felmerült még az új-zélandi Junior Fa és a francia Johann Duhaupas neve is, de végül a svéd Wallin lett a befutó. Wallin promótere, Dmitry Salita még nem mondta biztosra, de nagyon optimista a megegyezést illetően, szerinte a jövő hétre várható a hivatalos bejelentés a Top Rank-től.

Komment