Tyson Fury szerint nem Wallin volt az első számú jelölt, de jobbat nem találtak

Fotó: Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Tyson Fury-t (28-0-1; 20 KO) több kritika érte, amiért a német Tom Schwarz után a szintén nem épp a nehézsúly elitjébe tartozó Otto Wallin (20-0; 13 KO) ellen küzd legközelebb. Szeptember 14-én, a Las Vegas-i T-Mobile Arénában lesz a meccs. Amit ilyenkor (a mexikói Függetlenség Napja ünnepén) az utóbbi években rendszerint Saul „Canelo” Alvarez-nek tartanak fent. Most viszont Canelo nem lép szorítóba ezen a hétvégén, így a Top Rank gyorsan lecsapott a megüresedett időpontra és igyekeznek talán ezzel is egy kicsit növelni Tyson Fury népszerűségét az USA-ban. Az azért egészen biztos, hogy ez a meccs közel sem fog annyi nézőt vonzani, mint Canelo.

Fury is tisztában van vele, hogy Wallin neve még nem túl veretes az ökölvívás világában és elmondta, hogy nem is ő volt az első számú jelöltjük. De sokan nem akarták vagy nem tudták vállalni, mint például Kubrat Pulev, Alexander Povetkin, Jarrell Miller vagy Charles Martin. Pulev jelenleg az IBF-nél a kötelező kihívó és egy esetleges vereséggel veszélyeztetné ezt a pozícióját. Povetkin pedig inkább Fury unokatestvérét Hughie Fury-t választotta, Jarrell Miller pedig még nem kapta vissza az engedélyét. Wallin volt az első a listán, aki igent mondott a meccsre. Ilyen egyszerű oka van annak, hogy miért vele küzd majd nagyjából egy hónap múlva.

Arra, hogy sem Pulev, sem Povetkin nem vállalta a meccset a “Cigány Király” így reagált: „Nem vagyok meglepve, mert szétrúgnám mindegyikük seggét. Az egyiket egészen Bulgáriáig, a másikat Oroszországig ütném a hét minden napján, vasárnap kétszer!”

Edzője, Ben Davison további neveket is felsorolt, de mindenki vagy foglalt már az elkövetkezendő hetekben, hónapokban. Vagy olyan promóciós irodák képviselik, akikkel nem sikerült megegyezni. Vagy egyszerűen féltik a bunyósaikat Fury-tól. Valószínűleg ők is egy a rangsorban előrébb lévő bunyóst szerettek volna, gyakorlatilag, „ha ló nincs, szamár is jó” alapon került képbe Wallin.

Komment