Némi plusz pénzért Andy Ruiz Jr. hajlandó Szaúd-Arábiába menni

Fotó: Andy Ruiz Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Úgy tűnik most már tényleg rendeződött az ügy és Szaúd-Arábiában lesz december 7-én az Andy Ruiz Jr. – Anthony Joshua visszavágó. Ruiz eléggé húzódzkodott a közel-keleti helyszíntől, ő elsősorban Mexikót vagy B-tervként az USA-t akarta. De mint tudjuk van az a pénz és úgy tűnik meg is kapta, mert belegyezett, hogy elutazzon Szaúd-Arábiába, hogy ott védje meg nemrég szerzett IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnoki öveit a visszavágón.

Ruiz nagy meglepetésre június 1-jén verte meg az addig veretlen bajnok Joshua-t. Majd Joshua jelezte, hogy él az azonnali visszavágási záradékkal és mielőbb vissza akarja szerezni az öveit. Ezzel még nem is volt gond, de a helyszínnel és az anyagiakkal annál inkább. Végül abban állapodtak meg, hogy legyen egy semleges helyszín, ahol senki sincs „otthon”, így lett Szaúd-Arábia, amibe elvileg Ruiz is beleegyezett. Eddie Hearn, Joshua promótere talán kicsit könnyelműen gyorsan tett is egy hivatalos bejelentést, hogy mindkét bunyós belegyezett, meg van a helyszín és a dátum.

Majd kiderült, hogy a mexikói mégse szeretne elutazni a Közel-Keletre, ő New York-ban akar bunyózni. Hearn már perrel fenyegetőzött, hisz az első meccs szerződésében már megállapodtak arról, hogy Joshua menedzsmentje dönthet a helyszínről és az időpontról, valamint az is tisztázva volt, ha lesz visszavágó, akkor azért 9 millió dollárt kap majd Ruiz. A mexikóinak valószínűleg utólag ez már kevésnek tűnt és nyilván sejtette, hogy némi ellenkezéssel tud még egy kis pénzt kisajtolni Hearn-től, ami aprópénz lehet ahhoz képest, amit a szaúd-arábiai helyszínért kaphatnak.

Pontos összeget nem tudni, hogy mennyit tettek hozzá a 9 millió dollárhoz, de valószínűleg eleget és, hát mivel szerződés kötelezi, amúgy se lett volna sok választása. Bár állítólag Ruiz még mindig nem írt alá semmit, de sokkal boldogabb az új összegtől. Hearn szerint két hét múlva megkezdődik a sajtótájékoztatós körút is.

Komment