HIVATALOS: December 7. Szaúd-Arábia – Ruiz VS Joshua visszavágó

Fotó: Anthony Joshua – Andy Ruiz Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Nagy nehezen megszületett a döntés és hivatalosan is bejelentették, hogy december 7-én a szaúd-arábiai Diriyah városában lesz az Andy Ruiz Jr. (33-1; 22 KO) – Anthony Joshua (22-1; 21 KO) visszavágó. Úgy tűnik csak győzött a közel-keleti lobbi és megnyerték maguknak ezt a minden bizonnyal óriási érdeklődést kiváltó csatát. Állítólag 100 millió dollárt fizetett szaúdi üzletemberek egy csoportja azért, hogy itt legyen a meccs, aminek már egy fantázia nevet is adtak: „Clash on The Dunes”. Így tényleg egy igazán semleges helyszínen lesz a csata, ahogy Ruiz is szerette volna és Joshua sem bánta.

Mint ismeretes Andy Ruiz Jr. idén június 1-jén nem túlzás azt állítani, hogy sokkolta a bokszvilágot azzal, hogy az addig veretlen IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua-t négyszer is padlóra küldte. Joshua-ra kétszer kellett számolni a harmadik menetben és kétszer a hetedikben. Majd a mérkőzésvezető nem engedte tovább a küzdelmet, így TKO-val győzött Ruiz. Tette mindezt úgy a mexikói bunyós, hogy csak pár héttel a meccs előtt kapott felkérést, és a harmadik menetben ő is padlóra került egyszer. Ruiz ezzel történelmet írt, ő lett az első mexikói nehézsúlyú világbajnok.

Természetesen mindkét bunyós nagyon motivált a visszavágóra, hisz kis túlzással Joshua számára ez egy mindent vagy semmit meccs lesz. Ruiz pedig szeretné bizonyítani, hogy ez nem csak egy „véletlen” győzelem volt és igenis jobb, mint Joshua. Ráadásul most lesz elegendő ideje felkészülni. Arra szinte mérget vehetünk, hogy óriási csatát láthatunk majd a két nehézsúlyú sztártól!

Komment