Hearn újabb ajánlatot tett Wilder-nek, igyekszik mielőbb megegyezni

Fotó: Eddie Hearn – PuzzlePix Fotóügynökség

A Deontay Wilder (WBC világbajnok) – Anthony Joshua (IBO/IBF/WBO/WBA Super) címegyesítő nehézsúlyú mérkőzés már régóta a levegőben lóg, de a tárgyalások nagyon nehezen haladnak, nem tudni, hogy egyáltalán megegyeznek-e valaha. Joshua promótere, Eddie Hearn próbált mielőbb pontot tenni az ügy végére és siettette a megegyezést, hogy még a Tyson Fury elleni meccs előtt megegyezzenek. Wilder menedzsmentje viszont közölte, hogy nem foglalkoznak ezzel az üggyel, amíg Wilder le nem győzi Fury-t.

Egyes vélemények szerint Hearn azért sietett ennyire, mert, ha Wilder legyőzi Fury-t valószínűleg felértékelődik és még több pénzt kérhet, mint most. Lehet, hogy Wilder-ék, meg pont emiatt várnak a megegyezéssel. Mindkét oldal taktikázik, hogy a lehető legkedvezőbb ajánlatot csikarják ki maguknak. Emiatt nem sikerült eddig sem megegyezni, mert nem tudnak az anyagiakon megállapodni. Wilder-ék nevetségesen alacsonynak tartják Hearn ajánlatát, volt amikor fix 15 millió dollárt ajánlott és volt amikor 15%-os részesedést. Wilder-nek ez azonban nem elég, legutóbb azt nyilatkozta, hogy minimum 50%-os részesedést akar és ennél lejjebb nem is nagyon fog menni.

Hearn legújabb ajánlatáról még sokat nem tudni, annyi publikus, hogy két meccses ajánlat. Az első meccs április 13-án Londonban lenne, a második pedig valószínűleg az USA-ban lenne, ha Wilder nyer. Egy hasonló ajánlattal már korábban is előállt az angol promóter. Részleteket minden bizonnyal egy-két héten belül hoznak nyilvánosságra, amennyiben Wilder nyer Fury ellen. Hearn azt nyilatkozta, hogy a Wilder-Fury meccs másnapján azonnal nekiállnak a tárgyalásnak és reméli, hogy pár héten belül meg is egyeznek.

Viszont, ha Fury nyer borul minden, mert a Wilder-Fury szerződésben természetesen van egy azonnali visszavágási záradék és akkor még tovább kellene várnia Joshua-nak. Joshua is elmondta, hogy Wilder győzelmének örülne, mert akkor hamarabb sor kerülhet a címegyesítésre. Egyébiránt Fury-t eddig sem emlegették potenciális ellenféljelöltként, Hearn-ék részéről szinte mindenki más szóba került, mint Joshua áprilisi ellenfele, de Fury nem. Pont most nyilatkozta Hearn, hogy még Andre Ward és Wladimir Klitschko neve is felmerült, mint lehetséges ellenfél.

Joshua-t különösebben nem érdekelheti, hogy ki nyeri a Wilder – Fury összecsapást, mert egy riporteri kérdésre azt válaszolta, hogy túl korán lesz a meccs (Angliában kb. hajnal 4-kor), ő nem fog azért fel kelni, hogy élőben megnézze.

Komment