A 123 kg-os Dillian Whyte Jabba-hoz hasonlította Ruiz-t, de azért megküzdene vele

Fotó: Dillian Whyte – PuzzlePix Fotóügynökség

Dillian Whyte most, hogy tisztázódott a doppingvádak alól ismét lendületben érzi magát és gyorsan beszólt a riválisainak. Na jó azért nem mindenkit degradált, de például Deontay Wilder-t gyávának és csirkének nevezte, Andy Ruiz Jr-t pedig a Star Wars karakter Jabba-hoz hasonlította.

Whyte is szorítóba lépett a Ruiz – Joshua visszavágó köré szervezett gálán és hát ő sem volt épp csúcsformában. 122,9 kg-ot mutatott alatta a mérleg és ránézésre sem volt élete formájában, nem volt könnyű dolga a 40 éves lengyel Mariusz Wach-kal. Doppingvádak miatt néhány hónap kényszerpihenőre kényszerült, amit úgy tűnik be is tartott és messzire elkerülte az edzőtermet. Most viszont újra megtáltosodott, hisz ismét ő a WBC nehézsúlyú interim bajnoka és a Wilder – Fury meccs győztesének kötelező kihívója, vagyis nagyjából, ha minden jól alakul 2021-ben küzdhet is a WBC övért. Viszont addig is formába kell lendülnie és formában is kell tartsa magát és nem árt, ha minél nagyobb nevek ellen bokszol. Legközelebb márciusban szeretne szorítóba lépni és azt az Andy Ruiz Jr-t is említette, aki elveszítette a Joshua elleni visszavágót és így a világbajnoki címeit is.

Whyte (27-1; 18 KO) azt mondja, hogy Ruiz-nak szégyelnie kell magát amiért ennyire nem vette komolyan az edzést és így elcseszte. Ugyanakkor ő szívesen megküzdene vele márciusban, mert Ruiz a veresége ellenére is most nagy névnek számít és valószínűleg verhetőnek gondolja. Ha pedig meggyőzőbb vereséget aratna felette, mint Joshua az dobna Whyte megítélésén. Azt mondja, ha kell Mexikóba is hajlandó elmenni azért, hogy Ruiz-zal küzdjön.

Ruiz (33-2; 22 KO) egy harmadik meccset szeretne Joshua ellen és ebben a brit is benne lenne. De erre még várni kell, mert Joshua-nak előbb a kötelező címvédéseit kell teljesítenie. Addig viszont neki se jönne rosszul, ha megverne pár bunyóst a nehézsúlyú ranglista elejéről, de hogy már márciusba bevállalja Whyte-ot az talán korai lenne. Viszont neki is jót tenne, ha legyőzné Whyte-ot, a megítélésnek és az önbizalmának is. Whyte biztos nem olyan taktikával állna ki Ruiz ellen, mint Joshua, azt nem bírná kondival, ez pedig kedvező lehetne a mexikóinak. Egy jó kis adok-kapok meccs lehetne belőle, amíg bírják szuflával vagy amíg az egyikük a padlón nem köt ki.

Komment