Mayweather-nek inkább Canelo ellen kellene visszatérnie?!?!?

Fotó: Floyd Mayweather Jr. – Saul “Canelo” Alvarez – PuzzlePix Fotóügynökség

Egy amerikai ökölvívással foglalkozó hírportál felvetette az ötletet, hogyha Floyd Mayweather Jr. (50-0; 27 KO) mindenképp vissza akar térni a ringbe, akkor inkább az újdonsült középsúlyú világbajnok Saul „Canelo” Alvarez (50-1-2; 34 KO) ellen kellene, nem pedig Manny Pacquiao (60-7-2; 39 KO) ellen.

Mayweather a múlt hétvégén megosztott egy videót, amiben arra céloz, hogy még az idén sor kerülhetne a Pacquiao elleni visszavágóra. Pac Man is hajlik a visszavágóra, de még konkrétumokat nem lehet tudni. A filippínó bunyós azt nyilatkozta, hogy a héten eldől, hogy megvalósul-e a meccs vagy sem.

Azt nem tudni, hogy Mayweather miért gondolta meg magát, hisz nemrég még azt nyilatkozta, hogy biztosan nem lesz még egy meccs köztük. Azonban az köztudott, hogy Mayweather a pénzt mindennél jobban szereti és, ha esélyt lát arra, hogy nagyot kaszáljon élni is fog vele. Ugyanakkor a „Pénz” becenévre hallgató nyugdíjas bunyós szereti azt hangoztatni, hogy a közönséget akarja kiszolgálni, akkor viszont lehet, hogy inkább a mexikói Canelo-val kellene megküzdenie, nem pedig Pacquiao-val. Lehet, hogy egy Mayweather – Canelo visszavágót még nagyobb érdeklődés övezne, mint a Pac Man ellenit. Főleg most, hogy Canelo két nagy szervezetnél (WBC, WBA Super) is világbajnoki címet szerzett Golovkin legyőzésével és gyakorlatilag a csapból is ő folyik.

Canelo és Mayweather még 2013. szeptemberében bunyózott egymás ellen nagyváltósúlyban és Mayweather nyert többségi pontozással. Canelo eddigi 53 profi mérkőzéséből, mindössze ezt az egy meccset veszítette el és ez azóta is piszkálja a csőrét. Canelo még tavaly nyilatkozta, hogy ő szívesen visszavágna Mayweather-nek, ha kap rá lehetőséget. Egyébként Canelo nem kudarcként fogja fel azt a vereséget, tavaly azt nyilatkozta, hogy nagyon sokat tanult abból a meccsből, még nagyon fiatal volt (23 éves), amikor egymás ellen küzdöttek. Azóta azért eltelt jó pár év és Canelo jelenleg karrierje csúcsán van, elég nagy rá az esély, hogy ezúttal ő nyerné meg az összecsapást, főleg, hogy Mayweather a tavalyi Conor McGregor elleni meccsét leszámítva már három éve nem volt a ringben.

Mayweather szemszögéből nézve, biztos, hogy azt az ellenfelet választaná, akivel a legtöbb pénzt tudja keresni. A Canelo elleni meccsel akár még a McGregor elleni nézettségi rekordot is megdönthetné. Egyelőre azonban erről a meccsről szó sincs, csak feltevés, de ki tudja, lehet, hogy ezen a hétvégén már Canelo-val közös videót posztol Mayweather, nála sosem lehet tudni.

Komment