Összeállt Gennady Golovkin és Eddie Hearn

Fotó: Gennady Golovkin – PuzzlePix Fotóügynökség

A korábbi középsúlyú világbajnok bunyós Gennady Golovkin és a brit promóter Eddie Hearn bejelentette, hogy a jövőben közösen fognak dolgozni. Ez nem azt jelenti, hogy Golovkin is csatlakozik a Matchroom Boxing-hoz. Hanem hogy a saját promóciós cége a GGG Promotions és a Matchroom Boxing fog együttműködni és a Matchroom által szervezett gálákon részt vesznek majd a Golovkin által támogatott bunyósok is. Valamint Hearn segíti GGG-t a jövőbeni meccsei szervezésében, ellenfelek szerzésében. Valószínűleg ez az, ami igazán vonzza Hearn-t.

Ez az együttműködés igen kedvező lehet mindkét fél számára, hisz GGG promóterként még elég kezdőnek számít és főleg „ismeretlen” kazah bunyósokkal dolgozik, akiknek nagy lehetőség lehet, hogy a DAZN által közvetített Matchroom gálákon léphetnek szorítóba. Hearn számára pedig Golovkin személye a vonzó, mert az ő nevével még úgyis el lehet adni egy eseményt, hogy per pillanat nincs világbajnoki öve. Mondjuk ez október 5-én változhat, amikor szorítóba lép az üresen álló IBF középsúlyú világbajnoki övért Sergiy Derevyanchenko-val.

Hearn nagyon lelkes a közös munka miatt, elmondta, hogy természetesen a kazah sztár számára a cél egy Canelo elleni harmadik meccs, amiért ezentúl Hearn is tud lobbizni. De az angol promóter már felsorolt pár bunyóst a sajátjai közül, akik tökéletes ellenfelek lennének Golovkin-nak és a rajongókat is érdekelhetné. Hearn szerint GGG középsúlyban és nagyközépsúlyban egyaránt megállja a helyét, így mindkét súlycsoportban gondolkodik.

Középsúlyból Golovkin korábbi ellenfelét Daniel Jacobs-ot és a WBO világbajnok Demetrius Andrade-t említette Hearn. A Jacobs elleni meccs nem lehet túl érdekes a kazah számára, hisz egy szoros meccsen ugyan, de korábban már megverte Jacobs-ot, akinek jelenleg nincs semmilyen öve. Ugyanakkor Andrade ellen egy címegyesítés, ha GGG megszerzi az IBF övet már érdekesebb lehet. Ráadásul Andrade már korábban is jelezte, hogy szívesen megküzdene Golovkin-nal.

Nagyközépsúlyból pedig Hearn legfrissebb „szerzeményét”, a WBO világbajnok Billy Joe Saunders-t és a WBA Super világbajnok Callum Smith-t nevezte meg. Saunders szintén szeretne egy GGG elleni meccset, már középsúlyban is többször szó volt róla, hogy összecsapnak. Talán most nagyközépsúlyban összejöhet a meccs.

Hearn számára az a fontos, hogy Golovkin a Matchroom bunyósaival küzdjön a Matchroom gáláin, ami ellen valószínűleg a DAZN sem fog tiltakozni, hisz idén kötöttek egy hat meccses szerződést a kazah bunyóssal, valamint Hearn-nel is együtt dolgoznak. Így GGG és Hearn együttműködése sok szempontból is sikeres és gyümölcsöző lehet mindkét fél számára.

Komment