Manny Pacquiao a rajongóit kérdezi, hogy ki legyen a következő ellenfele

Manny Pacquiao világbajnok ökölvívó.
Fotó: Manny Pacquiao – PuzzlePix Fotóügynökség

A 40 éves, nyolc különböző súlycsoportban világbajnoki címet szerző Manny Pacquiao (62-7-2; 39 KO) legutóbb idén júliusban lépett szorítóba és pontozással legyőzte a váltósúlyú WBA Super világbajnok Keith Thurman-t. Ezzel pedig a „rendes” világbajnoki címét a Super övre cserélte. A meccs után máris arról beszéltek, hogy legközelebb a Spence – Porter IBF&WBC címegyesítő meccs győztesével küzdhetne, de most, hogy Spence legyőzte Porter-t úgy tűnik erre a meccsre még várni kell, ha egyáltalán lesz ilyen.

Idén már két meccsen van túl Pac Man, a júliusi Thurman elleni győzelem előtt januárban Adrien Broner-t győzte le könnyedén. Így az idei évre teljesítette a tervet. Július után azt mondta, hogy idén már nem lép szorítóba, hanem a szenátori munkájára koncentrál. De úgy tűnik máris hiányzik neki a ring. Az egyik közösségi oldalán írta, hogy hiányoznak neki a rajongói, az edzőtábor és alig várja, hogy ismét szorítóba lépjen. Meg is kérdezte a rajongóit, hogy ki ellen látnák szívesen legközelebb?

A válaszadók többsége a két másik jelenlegi váltósúlyú világbajnokot. A WBO világbajnok Terence Crawford-otés az IBF/WBC világbajnok Errol Spence Jr-t nevezte meg. Rajtuk kívül szóba került az örök téma, a Floyd Mayweather Jr. elleni visszavágó. A régóta várt Amir Khan elleni meccs, de még Mikey Garcia, Danny Garcia, Shawn Porter, Kell Brook sőt még Vasyl Lomachenko neve is. De volt olyan rajongó, aki viccesen azt kérte, hogy Pacquiao az ő feleségét „verje meg”, mert nem engedi, hogy sörözzön. ?

A viccet félretéve ezek közül a nevek közül több is felmerült a közelmúltban, mint lehetséges ellenfél. Még az örökzöld sláger a Mayweather visszavágó is, bár mostanában Mayweather arra hajt, hogy ne egy „igazi meccsen”, hanem egy bemutató meccsen csapjanak össze ismét. Amir Khan az, akit nemrég Pacquiao is megnevezett, hogy jövőre Dubai-ban sor kerülhet erre a meccsre, de még semmi konkrét nem hangzott el, csak lehetőségként felvázolta. Khan minden bizonnyal benne lenne, mert idén egyszer már kész tényként közölte a meccset, de akkor még kacsának bizonyult.

A két legnagyobb falat minden bizonnyal Crawford és Spence lenne, őket talán már nem fogja bevállalni Pacquiao így a karrierje vége felé, de nem lehet biztosra mondani. Mikey Garcia, Khan-hoz hasonlóan egy lelkes önként jelentkező. Már többször nyilatkozta, hogy tárgyalnak egy lehetséges meccsről, de egyelőre még csak ennyi, nincs semmi konkrétum.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Pacquiao meddig tervezi a folytatást, de most úgy tűnik még nagyon lelkes. A PBC-vel kötött szerződése szerint még egy meccse van a promóteri irodával, erre a jövő év elején kerülhet sor, de nem tartja kizártnak, hogy utána is folytatja.

Komment