Khan kész tényként közölte a Pacquiao meccset, de Pac Man csapata ezt gyorsan megcáfolta

Fotó: Manny Pacquiao – Amir Khan – PuzzlePix Fotóügynökség

Úgy tűnik Amir Khan-nak nagyon fáj a foga Manny Pacquiao-ra vagy legalábbis arra a pénzre, amit a Pac Man elleni meccsért kaphatna Szaúd-Arábiában. A két bunyós már jó ideje kerülgetik egymást, évekkel ezelőtt is szó volt egy küzdelemről, de nem lett belőle semmi. Majd amikor Khan tavaly tavasszal visszatért újból felmerült a filippínó elleni meccs gondolata, legalábbis az angol bunyós részéről.

Khan azóta négy meccsen van túl, abból egyet veszített el Terence Crawford ellen. Most pedig nagyon rá feküdt erre az arab vonalra, szeretne nagy meccseket, gálákat idehozni és a bokszvilág egyik központjává szeretné tenni, mint New York, Las Vegas vagy London. A legutóbbi meccsét múlt hétvégén is itt, Szaúd-Arábiában vívta, aminek sportértéke ugyan nem sok volt, hisz egy nála jóval kisebb bunyóst vert meg, de anyagilag megérte Khan-nak. Most pedig Pacquiao-t szeretné a Közel-Keletre csábítani, bár eddig egyoldalúnak tűnik ez a próbálkozás.

Khan már hetekkel ezelőtt azt mondta, hogy szóban megállapodott a filippínóval, majd tegnap már kész tényként közölte, hogy aláírták a szerződést egy egymás elleni meccsre november 8-ra. De úgy tűnik Pacquiao-nak és menedzsmentjének ez újdonság volt, mert a bejelentést követően azonnal cáfolták, hogy bármit is aláírtak volna. Pacquiao-ék közölték, hogy most a szombati Thurman elleni meccsre koncentrálnak és nem foglalkoztak Khan-nal és nem is találkoztak vele. Meglepetésként érte őket a bejelentés.

Khan az angliai sajtótájékoztatón pedig dátumot és helyszínt is megnevezett, sőt azt mondta, hogy a meccsük független a hétvégi Thurman – Pacquiao meccs eredményétől, ha Pac Man veszít, akkor is lesz meccs.

Vajon ez csak taktika bármelyikük részéről is? Khan így próbál nyomást helyezni Pacquiao-ra, hogy tényleg legyen ilyen meccs vagy a filippínó szándékosan terel, hogy ne vonja el a figyelmet a hétvégi meccsről? Minden esetre Manny eléggé meglepődött, amikor erről kérdezte egy újságíró, nézd meg a videón.

Komment