Marcos Maidana is Pacquiao-t akarja

Fotó: Marcos Maidana – PuzzlePix Fotóügynökség

A már öt éve visszavonult argentin bunyós, Marcos Maidana ismét a visszatérésen gondolkodik. Maidana 2014-ben lépett utoljára szorítóba, akkor kétszer egymás után kikapott Floyd Mayweather Jr-tól. Azóta időnként felröppen a hír, hogy visszatér a még mindig csak 36 éves, korábban két súlycsoportban is világbajnoki címet szerző klasszis.

Legutóbb épp idén év elején, február körül került megint szóba a visszatérése, ezúttal valószínűleg komolyan is gondolta. Állítólag több meccses szerződést írt alá a PBC-vel és az edzést is megkezdte Las Vegas-ban. Majd áprilisban hirtelen meggondolta magát, haza ment Argentínába és sutba dobta a visszatérést. Azóta nem is lehetett hallani róla. Most viszont megint kedvet kapott arra, hogy ismét ringbe lépjen. Kimondottan egy ellenfelet, még pedig Manny Pacquiao-t szemelte ki magának, csak egy Pac Man elleni meccs érdekelné.

„Már mindenkivel bunyóztam. Pacquiao az egyetlen, akivel még nem. Kimondottan vele szeretnék megküzdeni. Tetszik, hogy ő jön előre és én is ilyen vagyok, olyan lenne, mint egy „karambol”. Szeretem Pacquiao stílusát, ez egy jó harc lenne, olyan, amit az emberek is élveznének. Nem olyan, mint Mayweather ellen, aki után futkosni kell a ringben.”

Maidana-nak nagyon tetszett Pac Man teljesítménye Thurman ellen, ezért is gondolja, hogy nekik meg kéne küzdeniük egymással. Csak miatta lenne hajlandó újra nekiállni komolyan edzeni és ismét kesztyűt húzni.

Komment