Mikey Garcia is Manny Pacquiao-t akarja

Mickey Garcia és Errol Spence Jr. mérkőzés
Fotó: Mikey Garcia – Errol Spence Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

A négy súlycsoportban is világbajnoki címig jutó Mikey Garcia (39-1; 30 KO) idén márciusban szenvedte el profi karrierje első vereségét és azóta nem is lépett szorítóba. Két súlycsoportot fellépve váltósúlyban állt ki a súlycsoport egyik legjobbjával, az IBF világbajnok Errol Spence Jr.-ral (25-0; 21 KO). Garcia pedig csúfos vereséget szenvedett, láthatóan nagy volt neki ez a súlycsoport. Egyhangú pontozással, mindhárom pontozónál (120-107, 120-108, 120, 108) mindegyik menetet megnyerve győzött Spence.

Ennek ellenére Mikey Garcia nem adja fel és továbbra is váltósúlyban tervez, szeretne ötödik súlycsoportjában is világbajnoki címet szerezni. Most egy újabb világbajnokot, egy igazi legendát Manny Pacquiao-t (62-7-2; 39 KO) szemelte ki, aki jelenleg a WBA Super világbajnoka váltósúlyban.

Kérdés, hogy erre a meccsre mennyi esély van, hisz Pacquiao-nak nem igazán áll érdekében, hogy Garcia ellen bunyózzon, ha akár címet is egyesíthet a többi váltósúlyú világbajnokkal. Másrészt Garcia teljesítménye Spence ellen elég lehangoló volt, érdemesebb lenne kisebb súlycsoportokban próbálkoznia, ott sokkal több esélye van világbajnoki címet szerezni. Garcia számára anyagilag biztos jó üzlet lenne egy Pac Man elleni csata, hisz a filippínó legenda óriási tömegeket tud vonzani, viszont Garcia-ra nem valószínű, hogy sokan lennének kíváncsiak a Spence meccs után váltósúlyban.

„Kaptam néhány ajánlatot meccsekre, de azt várom, hogy valami nagyot kapjak. Nagy kihívásokra vágyom. Inkább várok egy nagy ellenfélre, mondjuk Manny Pacquiao ellen el tudnék képzelni egy meccset jövő év elején. Meglátjuk, hogy elérhető lesz-e, ha nem, akkor valaki mást. Egy nagy meccsen fogok visszatérni. Ezt akarom adni az embereknek, egy emlékezetes estét, nagyon várom már. Nagy dolgok jönnek. Nagyra értékelem, hogy mindenki türelmesen vár, vissza fogok térni.” – mondta Garcia.

Komment