Láthatáron egy Usyk – Chisora meccs?

Fotó: Oleksandr Usyk (j) – PuzzlePix Fotóügynökség

A zimbabwei származású angol fenegyerek Dereck Chisora (32-9; 23 KO) nagyon jó éven van túl, 3 meccs – 3 győzelem az idei mérlege. Nagyon „elkapta a fonalat” és ha Eddie Hearn terve beválik akár világbajnoki címmeccsig is juthat jövőre. Chisora pár hete verte meg TKO-val honfitársát David Price-t és máris „kihívta” az ukrán Oleksandr Usyk-ot (17-0; 13 KO), aki még csak ízlelgeti a nehézsúlyt. De annak ellenére, hogy még csak egy meccse volt a királykategóriában, ő a WBO-nál a kötelező kihívó. Hearn azt pedzegette, ha Ruiz vagy Joshua lemondana a WBO övéről, akkor akár egy Usyk – Chisora meccs is lehet a felszabadult világbajnoki címért. Ez azért a WBO-n is múlik, mert a szervezet rangsorában Tyson Fury a #2 nehézsúlyban.

Bár Hearn eléggé előre szaladt a tervezgetésben, de egy Usyk – Chisora meccsnek van realitás alapja, mert úgy tűnik, hogy mindkét bunyós és promótereik is benne lennének ebben a párosításban. Ha Chisora legyőzné az ukránt az minden bizonnyal közelebb vinné egy világbajnoki címmeccshez, Usyk-nak pedig jó „gyakorlás” lehet egy Ruiz vagy Joshua elleni meccs előtt. Bár az ukrán menedzsere Egis Klimas nemrég azt mondta, hogy Usyk legközelebb már a világbajnoki címért fog bunyózni, némiképp átértékelhették a dolgot, mert az még minimum 7-9 hónap lehet és addig nem ártana szorítóba lépnie Usyk-nak. Klimas szerint Chisora jó ellenfél lenne, akár világbajnoki övért küzdenének, akár nem.

Ráadásul Chisora egy komolyabb teszt lenne Usyk-nak, mint a múltkori ellenfele Chazz Witherspoon, akit igazából nem az ukrán győzött le, hanem a saját kondija. Maga Witherspoon mondta, hogy nem tett benne túl sok kárt Usyk, egyszerűen elfogyott a szuflája. Így ebből a meccsből túl sok következtetést nem lehet levonni.

Hearn pár hete említette, hogy jövő februárra szívesen összehozna egy nehézsúlyú gálát Angliában, itt helyet is kaphatna ez a párosítás.

Komment