Hearn bármelyik súlycsoportban tud ellenfelet ajánlani Canelo-nak

Fotó: Saul “Canelo” Alvarez – PuzzlePix Fotóügynökség

Miután november 2-án negyedik súlycsoportjában, félnehézsúlyban is világbajnoki címet szerzett a mexikói szupersztár Saul „Canelo” Alvarez jelenleg jól megérdemelt pihenését tölti. Pontos dátumot még nem tudni, hogy legközelebb mikor lép szorítóba, de nagyon valószínű, hogy 2020. májusában, a szokásos Cinco de Mayo hétvégén láthatjuk ismét. Azt viszont, hogy milyen súlycsoportban valószínűleg még ő maga sem döntötte el. Jelenleg, hacsak nem készül egy újabb súlycsoport meghódítására, akkor a közép-, nagyközép- vagy a félnehézsúly jöhet szóba. Ebben a három súlycsoportban birtokol világbajnoki címet jelenleg. Középsúlyban a WBA Super világbajnoka (na meg a WBC Franchise bajnoka), nagyközépsúlyban a WBA „rendes” világbajnoka és most már félnehézsúlyban a WBO világbajnoka.

A Matchroom Boxing vezetője, Eddie Hearn már be is jelentkezett, hogy az alábbi három súlycsoportban több potenciális ellenfelet is fel tud kínálni neki. Középsúlyban például ott van a WBO világbajnok Demetrius Andrade vagy az IBF világbajnok Gennady Golovkin. Korábban Canelo Andrade-ra és Golovkin-ra is azt mondta, hogy nem jelentenek igazán nagy kihívást számára, nem hozza lázba, hogy velük bunyózzon. Emellett a középsúlyra nemrég azt mondta Canelo, hogy jelenleg úgy érzi, hogy elég nehéz lenne visszafogyasztania a félnehézsúly után, így az sem kizárt, hogy ezt a súlycsoportot hanyagolni fogja.

Nagyközépsúlyban azonban Golovkin továbbra is szóba jöhet, bár ott nincs világbajnoki címe a kazahnak, de korábban azt nyilatkozta, hogy a Canelo meccsért szívesen feljebb lépne, így minden bizonnyal bevállalná a súlycsoportváltást. De Golovkin-on kívül van még két világbajnoka is Hearn-nek ebben a súlyban, a WBO világbajnok Billy Joe Saunders és a WBA Super világbajnok Callum Smith is.

Félnehézsúlyban pedig az orosz Dmitry Bivol, aki a WBA „rendes” világbajnoka. Ő szívesen egyesítene címet félnehézsúlyban Canelo-val, de nagyközépsúlyba is hajlandó lemenni.

Szóval jelentkezők akadnak bőven, válogathat Canelo bármelyik súlycsoportban is szeretne legközelebb szorítóba lépni. Természetesen nem kötelező Matchroom bunyóst választania ellenfélnek, de a DAZN miatt könnyebb lenne tető alá hozni a meccset.

Komment