Eddie Hearn szerint Whyte lehet Joshua ellenfele áprilisban

Fotó: Dillian Whyte, Eddie Hearn, Anthony Joshua – Europress Fotóügynökség

Azt már biztosan kijelenthetjük, hogy bármennyire is várták a bokszrajongók az idei évben már nem lesz Anthony Joshua – Deontay Wilder nehézsúlyú címegyesítő mérkőzés. Az IBO, IBF, WBA (Super), WBO nehézsúlyú világbajnok Joshua (21-0; 20 KO) szeptember 22-én küzd meg az orosz Alexander Povetkin-el és, ha minden igaz a WBC világbajnok Deontay Wilder november 17-én Tyson Fury-val. A következő időpont az 2019. április 13-a volt, amit felajánlottak Wilder-nek, hogy a londoni Wembley-ben megküzdjön Joshua-val, de a tárgyalások holtpontra jutottak, nem sok esélyt látni arra, hogy megegyeznek. De hát ugye egymás nélkül is tud létezni a két nehézsúlyú sztár, nem feltétlenül kell, hogy karrierjük találkozzon, bár azért sokan kíváncsiak lennének a meccsükre. Azt tudni lehet, hogy Anthony Joshua bunyózni fog áprilisban, de az ellenfél egyelőre kétséges.

Nemrégiben azonban a WBA után a WBO is elrendelte a kötelező címvédést Joshua-nak és elég nagy az esély rá, hogy erre áprilisban kerülhet sor (amennyiben győz Povetkin ellen szeptemberben). A WBO ranglistáján jelenleg Alexander Povetkin áll az első helyen – vele ugye már biztos bunyózik Joshua –, a második helyen pedig a korábbi ellenfele és honfitársa Dillian Whyte (24-1; 17 KO). Whyte már régóta szeretne egy visszavágót Joshua ellen, talán most teljesülhet a kívánsága. Joshua és Whyte még 2015. decemberében bunyóztak egymás ellen, akkor Whyte a hetedik menetben TKO-s vereséget szenvedett. Azóta eltelt majdnem három év és Joshua begyűjtött négy világbajnoki címet is, így a tét még nagyobb, mint előző meccsükön.

Az esetleges visszavágó kapcsán közös promóterük, Eddie Hearn nyilatkozott. Hearn szerint jelen pillanatban egyáltalán nem lát esélyt, hogy sikerül megegyezni Wilder-el, hisz nem is kommunikál velük, a korábbi ajánlatra sem válaszoltak. Úgy tűnik, hogy Whyte jelenleg a legesélyesebb, hogy áprilisban Joshua-val bunyózzon. Whyte számára ott van még lehetőségként egy Chisora elleni visszavágó, vagy az amerikai Jarrell Miller és Dominic Breazeale neve is felmerült. Breazeale maga nyilatkozta a napokban, hogy szívesen kiállna Whyte ellen, de egy Joshua elleni visszavágóban is benne lenne. Azt továbbra is hangsúlyozza Hearn, hogy Joshua számára Wilder az elsődleges célpont, de a megegyezés az amerikai bunyóson múlik.

Valószínűleg legkorábban november végén lehet biztosat mondani, hogy ki is lesz Joshua következő ellenfele, sok múlik azon, hogy ki győz a szeptemberi és a novemberi mérkőzéseken, lehet, hogy teljesen felborul az erősorrend, ha trónfosztás történik bármelyik meccsen.

Komment