Usyk megnyerte első nehézsúlyú meccsét; Bivol megvédte a világbajnoki címét

Fotó: Oleksandr Usyk – PuzzlePix Fotóügynökség

Magyar idő szerint ma hajnalban végre sor került Oleksandr Usyk nehézsúlyú bemutatkozására Chicagoban. A félnehézsúlyú WBA (rendes) világbajnok Dmitry Bivol pedig címvédésre készült Lenin Castillo ellen.

Oleksandr Usyk (17-0; 13 KO) vitathatatlan bajnokként hagyta ott a cirkálósúlyt és majdnem egy évre rá végre sor került első nehézsúlyú meccsére. Ellenfele egy amerikai bunyós Chazz Witherspoon (38-4; 29 KO) volt, aki ellen győzelemmel mutatkozott be az ukrán. A 12 menetesre kiírt mérkőzés végül csak 7 menetig tartott, Usyk felőrölte az amerikait, aki a 7. menet után feladta a küzdelmet. Witherspoon-nak hamar elfogyott a szuflája, az első pár menet után látszott, hogy gondja lesz a kondival, amellett az ukrán is folyamatosan támadta. Ebből a meccsből még sokat nem lehet levonni, hogy Usyk mit tud majd elérni nehézsúlyban. Egyértelmű volt Usyk technikai fölénye, ehhez kétség sem fér, de nem volt „lenyűgöző” a teljesítménye, a bal kezét is mintha kevesebbet használta volna.

Dmitry Bivol (17-0; 11 KO) pedig hatodik alkalommal is megvédte WBA (rendes) félnehézsúlyú világbajnoki övét. Nagy különbséggel és egyhangú pontozással győzte le a dominikai Lenin Castillo-t (20-3-1; 15 KO). A három pontozó közül kettő is 119-108-ra, a harmadik pontozó pedig 120-107-re adta Bivol-nak a meccset. Egy alkalommal, a hatodik menetben padlóra is került Castillo, amiből könnyen fel tudott állni, Bivol nem finiselte le utána. Ettől függetlenül egyértelmű volt Bivol fölénye, de viszonylag unalmas meccsen tudott győzni. A közönség sem díjazta igazán Bivol teljesítményét. Az orosz minél előbb címet szeretne egyesíteni a több félnehézsúlyú világbajnokkal, viszont az már egy nagyobb feladat lesz számára, mint Castillo volt.

Komment