Szellő Imi és edzője, Bertók Róbert véleményét kérdeztük az Usyk-Bellew meccsről

Fotó: Oleksandr Usyk – PuzzlePix Fotóügynökség

Már csak pár nap és végre láthatjuk az év egyik legérdekesebbnek ígérkező meccsét. Több szempontból is érdekes lesz, egyrészt mivel a cirkálósúly vitathatatlan bajnoki címe, tehát a négy nagy szervezet világbajnoki öve a tét. Másrészt egy veretlen, súlycsoportjában egyértelműen a legjobb, a vitathatatlan bajnok Oleksandr Usyk találkozik a korábban WBC cirkálósúlyú világbajnok, de az utóbbi időben nehézsúlyban vitézkedő Tony Bellew-val, aki nem egyszer okozott már meglepetést.

Az ukrán sztár, Usyk (15-0; 11 KO) nagyszerű éven van túl eddig, januárban Mairis Briedis legyőzésével a már meglévő WBO öve mellé a WBC világbajnoki címét is begyűjtötte. Majd júliusban a WBSS döntőjében Murat Gassiev-et verte egyhangú pontozással és nagyon nagy fölénnyel, ezzel pedig a WBA (Super) és az IBF öve is az övé lett. Rögtön a WBSS döntője után kihívta Tony Bellew-t (30-2-1; 20 KO), aki nem tétovázott sokat és egyből igent mondott a felkérésre. Már csak az volt a kérdés, hogy milyen súlycsoportban legyen a meccs, mert Bellew utolsó két meccsét nehézsúlyban vívta. Végül a cirkálósúly mellett döntöttek, hisz így van igazán tétje a meccsnek és mivel a hírek szerint ez lesz Bellew utolsó meccse, egy igazán nagyot akar „szakítani”. A súlycsoport miatt egyértelműen Bellew-nak lesz nehezebb dolga, mert annak ellenére, hogy korábban ebben a súlycsoportban világbajnok volt több, mint két éve nem lépett szorítóba cirkálósúlyban. Tehát neki még a fogyasztásra is nagyon oda kellet figyelnie. Másrészt Usyk óriási technikai fölényben van, de Bellew-t nem szabad könnyen leírni. Korábban nem sokan mertek volna arra fogadni, hogy David Haye-t két alkalommal is TKO-val győzi le, mégis sikerült neki. Ráadásul Bellew-nak nincs mit veszítenie és ez óriási fegyvertény lehet.

A meccs kimeneteléről a korábbi cirkálósúlyú WBO Interkontinentális bajnok Szellő Imrét és edzőjét, Bertók Róbertet is megkérdeztük. Imi idén januárban Usyk csapatának meghívására Ukrajnában együtt kesztyűzhetett az ukrán bunyóssal, így személyes tapasztalata is van.

A meccsre Manchesterben kerül sor november 10-én, szombaton és legnagyobb szerencsénkre a Sport2 is közvetíti a gálát este 21 órától. Bellew-nak mivel liverpooli nem kellett messzire utazni, de már Usyk is a helyszínen tartózkodik.

Komment