Kownacki jövőre már Wilder ellen szeretne világbajnok lenni

Fotó: Adam Kownacki – PuzzlePix Fotóügynökség

A lengyel származású, de már régóta az Egyesült Államokban élő Adam Kownacki (20-0; 15 KO) kemény csatán van túl. A hétvégén Chris Arreola ellen küzdött 12 meneten át és rekordszámú pofont osztottak ki egymásnak, végül pontozással Kownacki nyert. A meccset élőben nézte végig a helyszínen a jelenlegi WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilder (41-0-1; 40 KO), aki korábban már legyőzte Kownacki mostani ellenfelét. Wilder a meccset követően elismerően nyilatkozott a két bunyós csatájáról és Kownacki-ról is.

Kownacki meg is ragadta az alkalmat, hogy „kihívja” Deontay Wilder-t, na nem azonnal gondolta, de szeretne ő lenni az első lengyel nehézsúlyú világbajnok és nem bánná, ha ezt a “Bronz Bombázó” ellen érné el. Wilder sem ellenkezett ez ellen, de mindketten úgy gondolják, hogy ennek még nincs itt az ideje. Wilder-nek most elsősorban Luis Ortiz-ra kell koncentrálnia, majd utána elvileg jön a Fury elleni visszavágó és utána talán egy címegyesítés Ruiz-zal vagy Joshua-val, ha megőrzi addig WBC övét. Kownacki-nak pedig kell még egy kis rutin, nagyon tehetséges, jó bunyós, de Wilder ütőerejét és rutinját ismerve nem lenne könnyű dolga.

Kownacki és menedzsere úgy gondolja, hogy akár már 2020-ban sor kerülhetne a Wilder elleni meccsre. Még egy-két meccs és jöhetne a világbajnoki címmeccs. Szerinte a közönség is díjazná, főleg az USA-ban élő lengyel bokszrajongók, akik nem kevesen vannak. Wilder is épp ezt mondta, hogy a lengyel szurkolók és az ő szurkolói óriási hangulatot csinálnának, ahogy tették azt a 2016-os, Szpilka elleni meccsénél is.

Komment