Joshua: „Ha nem jön össze a Wilder vagy a Fury elleni meccs, akkor Luis Ortiz lehet a következő!”

Fotó: Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Az IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua (22-0; 21 KO) következő ellenfele már biztosan Jarrell Miller (23-0-1; 20 KO) lesz június 1-jén, de őt nem tartja igazán kemény ellenfélnek. Azt mondja róla, hogy jó bunyós, de nincs egy szinten Wilder-rel, Fury-val vagy Ortiz-zal. Arra tökéletes Joshua számára, hogy bemutatkozzon az USA-ban, de semmi több. Joshua célja, hogy címet egyesítsen, ehhez pedig a WBC világbajnok  Wilder-rel (40-0-1; 39 KO) kéne megállapodjon jelen állás szerint, akiről nem tudni, hogy végülis lesz-e második meccse Tyson Fury (27-0-1; 19 KO) ellen vagy sem. Joshua bízik benne, azzal, hogy eljön az USA-ba és tervei szerint megveri Miller-t nyomást tud gyakorolni Wilder-re az amerikai rajongókon keresztül, hogy sikerüljön megállapodniuk.

Korábban úgy nyilatkozott Joshua promótere, Eddie Hearn, hogy két meccset tervez Joshua 2019-re. Az első meccs párosítását már tudjuk, a második meccsen pedig szeretne végre Wilder-rel küzdeni vagy Fury-val, ha egyikük sem áll kötélnek, akkor pedig a kubai Luis Ortiz (30-1; 26 KO) is szóba jöhet. Joshua elmondta egy rádióinterjúban, hogy Ortiz nagyon jó bunyós, a tavaly márciusi Wilder elleni meccsen megmutatta, hogy milyen keményen tud küzdeni és úgy harcolt, mintha a 20-30-as évei fordulóján lenne, nem mintha 39 éves lenne. Ortiz eddig nem igazán került szóba, mint lehetséges ellenfél Joshua-nak, egyes vélemények szerint direkt vártak vele, hogy „megöregedjen” és csak után áll ki vele, mert tartottak tőle. Mindenesetre egy Miller elleni győzelem után egy Ortiz elleni győzelemmel tényleg tudna hírnevet szerezni magának az USA-ban is a világbajnok.

Hearn szerint 2020-ban pedig jöhet az Usyk elleni meccs. Hearn ügyesen keveri a kártyákat. Jelenleg ő képviseli Joshua-t és a K2-vel együttműködve a cirkálósúly vitathatatlan bajnokát Oleksandr Usyk-ot (16-0; 12 KO) is. A hírek szerint az orosz Alexander Povetkin ellen debütálhat nehézsúlyban Usyk. Povetkin legyőzésével Usyk megalapozná a hírét nehézsúlyban, jó belépő lenne. Utána viszont vigyáznia kell rá Hearn-nek ahhoz, hogy eljuthasson Joshua-hoz. Verhető, de mégis ismertebb ellenfeleket kell válogatni ahhoz, hogy veretlen maradjon, mert a nagy üzlet és a nagy pénz a Joshua – Usyk meccsben lenne.

Komment